datatrainee tim veneficus
Tim
Data trainee

Ik was vrij nieuw in de datawereld

Tijdens de eerste 6 weken van het data traineeship bij de Talent Academy van Veneficus worden heel veel verschillende kanten van data belicht. Omdat ik vrij nieuw was in de datawereld was dit voor mij een ideale kans om in een korte tijd een goede basis in verschillende programmeertalen (zoals Python, SQL en Power BI) op te bouwen. De manier van aanleren sprak mij ook erg aan, omdat onder begeleiding van de trainers word je het ICT-team van een fictief bedrijf. 

De trainingen worden heel praktisch gemaakt

De trainingen die je krijgt worden heel praktisch gemaakt doordat je opdrachten maakt met het idee dat je problemen voor een bedrijf oplost. Daarnaast kwam ik in een groep terecht waar iedereen een andere achtergrond had, hierdoor kon je op zowel technisch als persoonlijk vlak veel van elkaar te leren.  Want naast het technische gedeelte van het traineeship ga je ook veel over jezelf leren. Door gesprekken met de talent managers (over bijvoorbeeld je kwaliteiten, gedrag en samenwerking) leer je beter wie je bent en wat je belangrijk vindt bij het samenwerken, maar ook wat voor een ander belangrijk is in een samenwerking.

Doordat ik weinig ervaring had met programmeren was het voor mij een grote uitdaging de verschillende programmeertalen onder de knie te krijgen, maar door de begeleiding van de trainers en de samenwerking met je collega’s is het ondanks het hoge tempo goed te volgen. Ik had na de 6 weken dan ook het idee dat ik ondanks mijn beperkte ervaring een goede basis had opgebouwd om ergens aan de slag te gaan.

Het werken binnen het datadomein opent vele deuren

Het belangrijkste inzicht dat ik heb gekregen over de wereld van data is dat er heel veel mogelijkheden zijn en dat je jezelf niet te veel moet beperken bij het zoeken naar een baan. Toen ik begon aan het traineeship dacht ik dat er maar een paar verschillende datafuncties bestonden maar al snel kwam ik erachter dat er veel meer mogelijkheden zijn. Het fijne van dit traineeship is dan ook dat je in eerste instantie onderdelen van veel verschillende datafuncties leert. Na 3 weken heb je een globaal idee van wat er mogelijk is en na die 3 weken krijg je ook de kans een richting te kiezen die jou het meeste interesseert. In deze richting kan je jezelf gaan verdiepen en specialiseren.

Jouw interesses en kwaliteiten zijn leidend bij het bepalen wat bij je past

Omdat ik een vrij brede interesse heb en veel kanten van data interessant vindt, heb ik ook de mogelijk gehad op vrij verschillende functies. Zo kwam er eerst de mogelijkheid voor een functie als data analist waar ik veel met SQL en Power BI te maken zou krijgen. Maar later werd mij ook een functie als technical developer voorgesteld en die functie was juist weer een stuk technischer. Kortom, aan de hand van je interesses en kwaliteiten gaan ze zoeken naar iets wat het beste bij jou past.

Dus, waarom je voor het traineeship van Veneficus moet kiezen, is omdat je in een 6 weken op technisch en sociaal vlak wordt klaargestoomd om de wereld van data in te stappen. Door samen te werken met je collega’s en onder goede begeleiding leer je over verschillende dataprogramma’s maar ook over jezelf, waarna je aan een leuke datafunctie kan beginnen!
 

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

VF Talent Academy

Recruiter
Veerkade 5G
3016DE Rotterdam
Nederland