Anoek van Vlaardingen

Wat een keuzes!

‘Wat ga ik doen’? De standaard vragen kwamen ook bij mij boven drijven toen het einde van mijn master politieke communicatie in zicht kwam. Ga ik opzoek naar een droombaan? De wereld rond reizen? Of toch verder studeren? Wat een keuzes! En een twijfelkont als ik beantwoord dus het liefst alle vragen met ‘ja’. Studeren viel al gauw af. Na twee bachelors en een master was het nu wel genoeg geweest. Maar na een geweldige werkervaring in het Holland Heineken House bij de Olympische Spelen in Vancouver en een reis van drie maanden door Zuidoost Azië kon de zoektocht naar een baan dan toch echt gaan beginnen! Het idee om verder te studeren bleef in mijn achterhoofd spoken en daarom richtte ik mijn pijlen op een traineeship. Dat leek mij de ultieme manier om werken en persoonlijke ontwikkeling te combineren. De vacature bij de TU Delft kwam als geroepen!

Aan innovaties in de sport ligt wetenschap ten grondslag

Intussen ben ik alweer een half jaar aan het werk als projectleider sportinnovatie. In deze functie kan ik mijn passie voor de sport en de ervaringen uit mijn studies sportmanagement en communicatiewetenschap perfect toepassen. Een breed scala aan sportprojecten biedt mij de kans om veel te leren op het gebied van projectmanagement. Het is vooral de samenwerking met externe partijen zoals het bedrijfsleven en de sportbonden die mij aanspreekt. Ik leer in een korte tijd veel nieuwe mensen kennen en mijn netwerk groeit enorm. Eén van de doelstellingen van mijn project is dat sportinnovatie meer bekendheid krijgt binnen de TU Delft. Wat veel mensen niet weten is dat er bij bijna alle faculteiten wel een link is tussen de technische wetenschap en de sportwereld. En die kansen moeten we natuurlijk niet laten liggen. Aan innovaties in de sport ligt tenslotte wetenschap ten grondslag. Door de expertise van wetenschappers en afstudeerders in te zetten in sportprojecten verbeteren de sportprestaties. Het samenwerken met deze verschillende doelgroepen binnen de universiteit maakt het werk voor mij extra uitdagend.

Vanaf de zijlijn op andere afdelingen meekijken

Voor mij is het traineeship van TU Delft dus letterlijk én figuurlijk een sportieve omgeving waarin ik mijzelf kan ontwikkelen. Voor nieuwe ideeën kun je als trainee altijd een balletje opgooien en met een nieuwsgierige blik sta je nergens buitenspel. De ervaringen van de andere trainees bieden mij de kans om vanaf de zijlijn op andere afdelingen mee te kunnen kijken hoe ze daar het spel spelen.

Dilemma’s

Wat de toekomst van het traineeship mij gaat bieden is nog onduidelijk. Aan de ene kant wil ik mij graag verder ontplooien en andere functies binnen de TU Delft ontdekken. Maar aan de andere kant heb ik voor mijn gevoel de perfecte job gevonden en kan ik op mijn huidige plek nog veel leren. Gelukkig kan ik ook met deze ‘dilemma’s‘ bij de traineegroep terecht en weet ik zeker dat ik met hun adviezen uiteindelijk de juiste keuzes maak!

<p><span style="color: #000000;">Anoek van Vlaardingen </span><br /><span style="color: #000000;">Trainee TU Delft</span><br /><span style="color: #000000;">015-278469</span><br /><span style="color: #000000;">[email protected]</span></p>

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

TU Delft

Van der Burghweg 1
2628 CS Delft
Nederland