Fleur Hulsebosch Trainee gebiedsontwikkeling - Provincie Zuid Holland
Fleur Hulsebosch
Trainee gebiedsontwikkeling

"De combinatie tussen werken en leren vind ik erg waardevol. Het is de afwisseling die het traineeship zo leuk maakt."

Fleur Hulsebosch, Trainee gebiedsontwikkeling - Provincie Zuid Holland
Naam: Fleur Hulsebosch
Functie: Trainee gebiedsontwikkeling
Opleiding: Hbo Vastgoedkunde aan Hogeschool Rotterdam
Opdrachtgever: Gemeente Katwijk

“Na het afronden van mijn opleiding Vastgoedkunde aan Hogeschool Rotterdam was ik op zoek naar een baan binnen gebiedsontwikkeling. Mijn afstudeeropdracht ging over gebiedsontwikkeling en ik wilde daar graag mee verder. Ook was ik op zoek naar een traineeship, omdat ik de combinatie tussen werkervaring opdoen en zelfontwikkeling interessant vind. Op de laatste dag voor de sluitingsdatum kwam ik de vacature voor het traineeship bij provincie Zuid-Holland tegen. Diezelfde dag ben ik nog druk aan de slag gegaan met mijn sollicitatie om de deadline te halen en heb ik mij net op tijd kunnen aanmelden. Uiteindelijk ben ik aangenomen als één van de trainees gebiedsontwikkeling!”

Op kamp in een boerderij

“Voordat we bij onze opdrachtgevers gingen starten, hebben we eerst een introductieweek gehad met alle trainees om kennis te maken met elkaar en met de organisatie. We gingen overnachten op een oude boerderij. Dit was op een landelijke locatie, er liepen ook dieren rond op die boerderij. We sliepen met z’n allen op een grote zolder en hadden allemaal een eigen bedstee, achter twee deurtjes zat dan je bed. Erg leuk! ’s Avonds deden we spelletjes met elkaar en hebben we samen gekookt. Je leert elkaar dan goed kennen en doordat je zo veel tijd met elkaar doorbrengt, schep je meteen een band. Overdag kregen we uitleg over wat ons te wachten stond binnen het traineeship, qua opdrachten, trainingen en praktische zaken. Ook hebben we kennis gemaakt met de interne systemen van de provincie. Het was echt een goede start waarin we elkaar en de provincie goed hebben leren kennen!”

Betrokken bij het vestigen van een nieuw dorp

“Na de introductieweek begon mijn eerste opdracht. Deze voer ik uit bij de gemeente Katwijk, waar ik meewerk aan een hele grote gebiedsontwikkeling. Er wordt namelijk in Katwijk een nieuw dorp gebouwd waar in ieder geval 5600 woningen komen te staan op een stuk grondgebied waar nu nagenoeg nog niets is. Ook komt er een dorpskern met winkels en andere voorzieningen. Dit wordt gebouwd op een oud marine vliegkamp, waar ook het theaterhangaar van Soldaat van Oranje staat. Het is een interessant gebied waar veel mogelijk is.

De gebiedsontwikkeling die daar plaatsvindt is opgedeeld in drie delen. Het middelste deel is de woningbouwlocatie Valkenhorst. Daar help ik aan mee en ik ondersteun de gebiedsmanager. Omdat er veel verschillende fases zijn binnen de woningbouwontwikkeling lopen er nu ook veel verschillende projecten, zoals het opstellen van een Nota van Uitgangspunten aan de ene kant en het toetsen van een ontwerp over de hoofdstructuur aan de andere kant. Hier leer ik veel van, want je krijgt van allerlei projecten wel wat mee doordat je veel luistert, mee wordt genomen en op de hoogte bent van wat er allemaal speelt.”

Collega’s in Katwijk

“De eerste weken bij de gemeente Katwijk waren leuk. Ik ben goed geland en mijn collega’s hebben mij hartelijk ontvangen. We zijn met een team van ongeveer 15 medewerkers, maar eigenlijk is het niet echt één vast team en werken we juist veel samen met andere collega’s vanwege bijvoorbeeld hun specialisme/expertise. Dat is erg leerzaam en het is een leuke manier om nieuwe collega’s te leren kennen! De collega’s vinden het fijn dat ik er ben en iedereen is bereid om mij te helpen. Ik voelde me ook meteen op mijn gemak om vragen te stellen, want er heerst een open sfeer. Met mijn begeleiders vanuit de gemeente, de gebiedsmanager en de projectleider, kan ik goed samenwerken. Het is een hele fijne werksfeer en ik voel mij echt welkom hier!”

Fijne sfeer bij de provincie en medetrainees

“Ondanks dat ik vier dagen per week bij de gemeente Katwijk werk en mij daar erg op mijn plek voel, voel ik mij ook thuis op het provinciehuis in Den Haag. Ik vind het zo’n fijne sfeer en prettige een plek om te werken. Laatst was ik bijvoorbeeld in de aankomsthal op het provinciehuis en de hospitality hosts bij de receptie ontvingen mij zo hartelijk. Er werd meteen enthousiast gezegd ‘welkom bij de provincie Zuid-Holland!’ en dat deden de hosts elke keer als er iemand binnen kwam. Dat vind ik mooi om te zien en je voelt je meteen welkom. Ik ben af en toe op het provinciehuis te vinden, want eens in de twee weken werken we met de trainees op het provinciehuis. Het is dan leuk om elkaar weer te zien, om met elkaar bij te praten en om samen te werken. Ook zien we elkaar tijdens de cursussen en trainingen van het ontwikkelprogramma. Die trainingen vragen soms van je om je kwetsbaar op te stellen en daardoor kan het soms emotioneel worden. Omdat je bij de trainingen veel tijd met je medetrainees doorbrengt en hierin wordt begeleid, voelt het goed en vertrouwd om in deze groep persoonlijke dingen te delen.”

Als trainee is je werk dynamisch

“Wanneer je net bent afgestudeerd is het traineeship een fijne manier om een kijkje te nemen op de arbeidsmarkt en om jezelf daarin wegwijs te maken. Je leert vakinhoudelijk ontzettend veel over hoe een gemeente of woningcorporatie omgaat met gebiedsontwikkeling. Daarbij is er, anders dan bij een reguliere startersbaan, veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door de trainingen die je vanuit het ontwikkelprogramma krijgt. De combinatie tussen werken en leren vind ik erg waardevol. Het is de afwisseling dat het zo leuk maakt. Soms heb je drie dagen gewerkt aan je opdracht en op de donderdag en vrijdag heb je dan een tweedaagse training. Mijn weken zien er daardoor steeds iets anders uit en dat vind ik heel fijn. Zo verveelt het nooit!”

Heb jij vragen over het traineeship of wil je meer weten?

Stuur dan een mail naar Martine Timmers (Traineecoördinator). Zij helpt je graag op weg. 

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

Provincie Zuid Holland

Traineecoördinator
Postbus 90602
2509 LP Den Haag
Nederland