1. Home
  2. Bedrijfspresentaties
  3. Werken bij National Aerospace Laboratory

National Aerospace Laboratory

Dedicated to innovation in aerospace

Werken bij National Aerospace Laboratory

Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) is een onafhankelijk technologisch instituut en verricht toegepast onderzoek voor de lucht- en ruimtevaartsector.

De wetenschappers en ingenieurs van het NLR ontwikkelen nieuwe technologieën voor luchtvaart en ruimtevaart. Daarbij draait het niet alleen om wetenschappelijk onderzoek, maar ook om de toepassing in de industrie en bij de overheid.

Het NLR heeft twee vestigingen: in Amsterdam en in Marknesse in de Noordoostpolder. Bij elkaar werken er zo'n 700 mensen: van vliegtuigbouwkundigen tot psychologen en van wiskundigen tot materiaalkundigen. Deze onderzoekers zetten zich dagelijks in om de luchtvaart veiliger en milieuvriendelijker te maken. Ze ondersteunen de overheid bij haar beleid. Ze assisteren de Nederlandse krijgsmacht. En ze versterken het innoverend vermogen van bedrijven. Daardoor draagt het NLR bij aan een slagvaardige overheid en een concurrerende industrie. Klanten zijn overheden, grote en kleine industrieën, luchtvaartinstanties en ruimtevaartorganisaties. Niet alleen in Nederland, maar steeds meer ook internationaal.

Het NLR heeft een aantal gespecialiseerde onderzoeksfaciliteiten. Zoals de windtunnels, die samen met de Duitse zusterorganisatie DLR worden geëxploiteerd. Maar ook simulatoren verkeersleiding, vluchtnabootsers en testvliegtuigen. Het NLR is een non profit organisatie, die marktgericht en maatschappelijk relevant onderzoek verricht. Driekwart van het onderzoek wordt in opdracht van klanten verricht. Voor fundamenteel onderzoek krijgt het NLR een overheidsbijdrage. Het is een van de Grote Technologische Instituten in Nederland.

Innovatie in de industrie

Het NLR werkt samen met grotere en kleinere bedrijven om kennis en kunnen om te zetten in concrete producten. Zo hielp het NLR bij het ontwikkelen van een helikopteronderstel, boordelektronica, of onderdelen voor een schip. Dat gaat vaak verder dan alleen het ontwerp. Het NLR begeleidt ook vaak het testen en het opzetten van de productie. Dat wordt mooi geïllustreerd in het Geomatics Business Park in de Noordoostpolder, vlak naast het NLR. Daar vestigt zich een groeiend aantal jonge bedrijven om zich bezig te houden met het verwerken van satellietgegevens voor ruimtelijke ordening en landbouw, milieu-, bos- en waterbeheer. Die bedrijven zetten nieuwe producten op de markt, in nauwe samenwerking met het NLR.

Bedrijfscultuur NLR

Het nemen van verantwoordelijkheid is kenmerkend voor onze bedrijfscultuur, evenals een klantgerichte en positieve houding en intensieve samenwerking met elkaar en met klanten. Het delen van kennis is ook een belangrijk aspect van het NLR. Het opleidingsniveau is hoog, de werkinstelling professioneel en de mentaliteit collegiaal. De sfeer is open en informeel. We werken hard, maar er is ook plaats voor humor.

Werken bij National Aerospace Laboratory

Contact

National Aerospace Laboratory

Jacobien Wieske
Senior HR Adviseur

Postbus 90502
1006 BM Amsterdam
Nederland

088 - 511 37 60

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden