Trainee Tessel de Boer bij iTrainee
Tessel de Boer
Trainee

Zelfs in tijden van crisis komt nieuw talent bovendrijven. High potentials zitten niet stil. Zij willen zich blijven ontwikkelen en zoeken altijd naar nieuwe kansen. Tessel de Boer is daar een mooi voorbeeld van. Zij studeerde recent af en zocht naar een springplank voor haar carrière. Begin 2020 startte zij haar SAP-traineeship bij iTrainee en inmiddels doet ze ervaring op bij Deloitte als Risk Consultant. In dit verhaal deelt zij haar ervaringen. “Soms heb je een beetje het idee alsof je rondzweeft als een heliumballon.”

Tessel de Boer groeide op in Den Haag en kwam in 2014 in Amsterdam terecht om een studie Kunstgeschiedenis te volgen aan de Universiteit van Amsterdam. Tessel: “Na mijn vwo was ik zoekende. Ik had niet echt duidelijk voor ogen wat ik wilde studeren. Dat is een stuk makkelijker als je dokter of advocaat wilt worden, maar ik had mijn carrière nog niet uitgestippeld. Uit interesse startte ik met Kunstgeschiedenis, maar na een jaar realiseerde ik me dat mijn toekomst daar niet lag. Bovendien was het baanperspectief niet erg rooskleurig. Dat was een van de overwegingen bij mijn keuze voor een nieuwe studie. Daarnaast wilde ik een meer praktische richting op. Na een jaar lang kunstenaars, titels van schilderijen en jaartallen stampen snakte ik naar rekensommen. Zo kwam ik uit bij de opleiding Finance & Control.”

Affiniteit met IT

Werken met cijfers bleek Tessel goed te liggen en in juli 2019 studeerde ze af. “Ik wist nog niet wat mijn droombaan was. Ik overwoog om stage te lopen, maar voelde de behoefte om echt te starten met een baan. Daarom wilde ik graag een traineeship doen. Ik heb een aantal organisaties op een rij gezet die mij aanspraken en gekeken naar de mogelijkheden voor een traineeship. Op LinkedIn gaf ik aan dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Vrij vroeg in het zoekproces kwam ik via LinkedIn in contact met iTrainee. Zij benadrukte hoe de business en IT steeds meer met elkaar verweven zijn en dit sprak me erg aan. Ik neigde al een beetje richting IT, maar ik had geen kennis en ervaring in het vakgebied. Dat was bij veel vacatures wel een vereiste. Voor het traineeship van iTrainee was het geen eis, maar een voorwaarde dat je er affiniteit mee hebt. Tijdens mijn studie had ik al met SAP gewerkt. Niet dat ik enorm heb genoten van mijn ervaring met SAP, want de software heeft wel een gebruiksaanwijzing. Toch had ik een positief gevoel over iTrainee en besloot ik contact op te nemen.”

Tessel doorliep de selectieprocedure van iTrainee en werd uitgenodigd om deel te nemen aan het traineeship. “Ik vond het allemaal erg spannend; solliciteren, capaciteitentests maken, jezelf presenteren aan wildvreemden. Achteraf gezien viel het allemaal enorm mee. De gesprekken voelden goed en ik kreeg de indruk dat het een fijne leeromgeving was. Dat bleek ook wel tijdens het opleidingstraject. Je ontwikkelt er kennis van SAP én werkt aan je sociale vaardigheden. Geen vraag was te veel en ik werd tijdens de colleges en in de zoektocht naar een opdrachtgever uitstekend begeleid.”

"Ik neigde al een beetje richting IT, maar ik had geen kennis en ervaring in het vakgebied. Dat is meestal wel een eis bij bedrijven. Voor het traineeship van iTrainee was het geen eis, maar wel een voorwaarde dat je er affiniteit mee hebt."

Zorgen maken? Nergens voor nodig!

Op 1 april begon Tessel bij Deloitte als Risk Consultant om 15 maanden ervaring op te doen. “Ik begon vanwege de coronasituatie vanuit mijn woonkamer. Niet bepaald hoe ik mijn eerste werkdag voor ogen had. Toch bevielen de eerste weken heel goed. Via Skype maakte ik kennis met mijn collega’s. Dus geen handje geven en vijf minuten kletsen, maar meteen een grondige kennismaking. Dat was spannend, maar ik werd warm ontvangen. De eerste week was ik vooral bezig met e-learning en het sleutelen aan mijn laptop. Daarna kreeg ik een paar kleine (SAP-)klusjes en heel even maakte ik me zorgen dat ik niet genoeg te doen had. Ik zocht naar de balans tussen proactief zijn en mezelf aanbieden om te helpen, maar ik wilde ook niemand in de weg lopen. Nou, die zorgen waren nergens voor nodig. Inmiddels staat mijn planning vol en vergeet ik soms te lunchen op een drukke dag. Komende week ben ik bijvoorbeeld bezig met een project waarbij we een GITC Library ontwikkelen. Dit is een framework van IT controls in SAP dat gebruikt wordt voor advieswerk bij klanten. Verder volg ik het wekelijkse IT Audit Bootcamp, een online college door managers van Deloitte om iedereen up-to-date te houden. Voor mij is dat een mooie voorbereiding op de IT-audits die voor mij op de planning staan over een paar weken.”

“Mijn collega’s checken regelmatig om te vragen hoe het gaat. Dat is toch wel fijn, omdat je in het begin soms het gevoel hebt alsof je rondzweeft als een heliumballon. Vooral op de dagen dat je weinig calls hebt en weinig mensen spreekt. Gelukkig hebben we iedere dag een ‘coffee call’ met het hele SAP-team. Dat is puur voor de gezelligheid en om in contact met elkaar te blijven. Mijn buddy is ook geweldig. Ze komt ook bij iTrainee vandaan en heeft me goed op weg geholpen. Bij haar kan ik terecht met al mijn praktische vragen en natuurlijk de do’s en don’ts. De sfeer in het team is heel goed en het is leuk om de teamdynamiek te ontdekken. Ik krijg echt zin om naar kantoor te gaan!”

"Je ontwikkelt bij iTrainee kennis van SAP én werkt aan je sociale vaardigheden. Geen vraag was te veel en ik werd tijdens de colleges en in de zoektocht naar een opdrachtgever uitstekend begeleid."

Grijp elke kans om te leren

Met het traineeship is Tessel haar carrière goed begonnen. Mocht de samenwerking met Deloitte na 15 maanden bevallen, dan ligt er mogelijk een vast dienstverband voor haar klaar. Ze heeft voor haar gevoel dus ruimte genoeg om haar ambities waar te maken. “Ik ben natuurlijk net begonnen met mijn huidige baan. Daar ga ik nog heel veel leren en ervaring opdoen. Ondanks dat ik nog niet op kantoor ben geweest, heb ik het gevoel dat ik een goede keuze heb gemaakt. Ik zit goed op mijn plek. Ik hoop bij te dragen aan mooie, innovatieve projecten, te groeien binnen Deloitte en uiteraard plezier te hebben in mijn werk.”

“Waar ik in de toekomst terechtkom? Geen idee, maar ik had ook geen idee dat risk advisory iets voor mij zou zijn. Bovendien wist ik niet dat een grote organisatie als Deloitte bij me zou passen. Daarom zou ik aan mensen die net zijn afgestudeerd meegeven dat je altijd wel op je plek terechtkomt. Heb je niet de baan gekregen waarvoor je gesolliciteerd hebt? Dat geeft niet! Want dan was er waarschijnlijk geen match tussen jou en de organisatie. Dat betekent dat je het er zelf waarschijnlijk ook niet naar je zin zou hebben. Gebeurt dit toch? Ook geen probleem. Een baan hoeft geen levenslange commitment te zijn. Grijp elke kans aan om te leren en ervaring op te doen. Dat neem je altijd mee!”

 

Over Tessel de Boer

Tessel had altijd al affiniteit met cijfers. Daarom koos ze ervoor Finance & Control te studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. In 2019 behaalde ze haar bachelordiploma en werd ze geselecteerd voor het traineeship van iTrainee. Na drie maanden opleiding startte ze als Junior Risk Advisor bij Deloitte, waar ze als trainee haar kennis van IT, finance en de business verder ontwikkelt.

Tessel de Boer iTrainee

Stuur Tessel een mail

 

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

iTrainee

Statenlaan 8
5223 LA 's-Hertogenbosch
Nederland