Nils Plantinga, projectleider bij Equans
Nils Plantinga
Projectleider

Maak kennis met Nils, projectleider bij Equans

Nils is 26 jaar, woont in Groningen en is sinds september 2020 Management Trainee bij Equans. Zijn traineeship van twee jaar zit er bijna op en dat vindt Nils stiekem best jammer. Door het hele bedrijf een kijkje in de keuken krijgen, bevalt hem goed. Samen met de andere twaalf trainees van zijn ‘lichting’ is hij een van de toekomstige managers binnen Equans.

Ieder jaar start verspreid over heel Nederland, een nieuwe groep (technische/bedrijfskundige) hbo- en wo-afgestudeerden aan het traineeship. Ook Nils leek het wel wat om eerst veel te zien en leren, voordat hij definitief kiest welke baan bij hem past. “Ik liep voor mijn opleiding civiele techniek stage bij de NAM en kende zo Equans, toen nog Cofely. Ik denk dat in onze tak van sport – techniek en energie – de komende jaren veel gebeurt. Met het traineeship ruik je in een korte periode aan meerdere functies en bouwt daarmee je netwerk op. Het doel is om uiteindelijk uit te stromen naar een leidinggevende functie.”

management trainee nils en collega bij Equans

Nils en zijn collega bij het nieuwe Isala ziekenhuis in Meppel. In een van zijn trainee-opdrachten werkte hij mee aan dit eerste all-electric ziekenhuis van Nederland.

Hechte band

“Als trainee doe je in twee jaar vier tot zes opdrachten. Dat kan een afgebakend project zijn of meelopen in een functie. Je hebt veel vrijheid in die keuze, zolang je maar rouleert. Daarnaast werk ik – samen met de andere trainees uit mijn groep – een business case uit. We kijken hoe Equans externe innovaties beter kan inbedden. Daar werken we zo’n 1,5 jaar één dag per week aan. Zo krijg je als traineeteam een hechte band en leer je Equans door heel Nederland kennen. Ook heb je een eigen mentor en krijg je trainingen in soft en hard skills, zoals beïnvloeden, profileren en veiligheid.”

Opdracht in Parijs

“Mijn huidige opdracht is bij de bouw van een stikstoffabriek voor Gasunie in Zuidbroek. Die fabriek helpt uiteindelijk om ons minder afhankelijk te maken van het gas uit Groningen. Equans heeft veel soorten klanten, wat het werk heel divers maakt. Maar ook de flexibiliteit en vrijheid in mijn werk vind ik fijn. En je hebt – als je er zelf werk van maakt – veel mogelijkheden. Zo deed ik een van mijn vorige opdrachten op ons hoofdkantoor in Parijs. Je moet wel flexibel zijn en je snel kunnen aanpassen, want je wisselt ieder halfjaar van plek.”

 

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

EQUANS

Kosterijland 20
3981 AJ Bunnik
Nederland