Helen en Jelle over het Management Traineeship van Enexis
Helen en Jelle over het Management Traineeship van Enexis
Management trainees

Helen en Jelle over het Management Traineeship van Enexis:

“IN HET TRAINEESHIP KRIJG JE KANSEN DIE JE ANDERS NIET HAD GEHAD”

De energietransitie is in volle gang. Als netbeheerder staan we voor grote uitdagingen. Daar kunnen we de frisse blikken en ideeën van aanstormend managementtalent goed bij gebruiken. Zoals die van Helen Peeters en Jelle de Wit. In ons tweejarige Management traineeship helpen wij hen om te groeien naar een sturende functie op beleidsniveau óf de rol van operationeel manager. “Het mooie is dat je hier alle kanten op kunt”, vertelt Helen. ”Je kunt aan veel verschillende richtingen proeven. Kansen die je buiten een traineeship niet zou krijgen.”

Testimonial Enexis Helen en Jelle 2

DUIDELIJK WAT JE KUNT VERWACHTEN

Een master psychologie met specialisatie Arbeid, Organisatie & Gezondheid en een master Strategisch Management staan er op Helens cv. Waarom zij in 2021 voor het Enexis-traineeship koos? ”Waar draag ik aan bij? Dat was voor mij een belangrijke drijfveer. Toen ik me oriënteerde, werd de energietransitie steeds meer hot topic. Bij Enexis zit je dicht op zo’n grote, super actuele maatschappelijke uitdaging. En het traineeprogramma staat goed aangeschreven. Ook niet onbelangrijk.” Jelle, afgestudeerd in bedrijfskunde en Strategisch Management, vult aan: “Het was vooraf duidelijk wat je kon verwachten. En dat maakt het traineeship ook waar. Je krijgt goede begeleiding met veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Dan merk je al snel dat je stappen maakt.”

Testimonial Enexis Helen en Jelle 3

JE KRIJGT GOEDE BEGELEIDING MET VEEL AANDACHT VOOR JE PERSOONLIJKE ONTWIKKELING. DAN MERK JE AL SNEL DAT JE STAPPEN MAAKT.

JELLE, MANAGEMENT TRAINEE

RICHTING KIEZEN

Het traineeship heeft twee richtingen: management op beleidsniveau en operationeel management. En dan is er nog een scala aan expertises. Denk alleen al aan techniek, ICT en HR dat een groot bedrijf als Enexis allemaal in huis heeft. “Dat is het mooie aan dit traineeship”, zegt Jelle. “De eerste maand staat helemaal in het teken van onboarding. Je krijgt een indruk van het werk op het hoofdkantoor. Daarnaast bezoek je vestigingen en zie je op locatie wat er aan het einde van een keten gebeurt. Een interessante periode waarin je snel een netwerk opbouwt. Na mijn eerste opdracht bij de afdeling Data & Digitalisering op het hoofdkantoor, werk ik nu bij de afdeling Realisatie op de vestiging in Eindhoven. Hier ondersteun ik de manager van team Opleidingen en ben ik bezig met verschillende projecten voor de afdeling, zoals het opzetten en implementeren van een nieuwe rol om toekomstbestendig te worden op het gebied van data management.”

Testimonial Enexis Helen en Jelle 4

NU, IN MIJN TWEEDE JAAR, BEN IK MANAGER VAN EEN TEAM MET WERKVOORBEREIDERS EN MONTEURS.

HELEN, MANAGEMENT TRAINEE

ONTDEKKEN EN ONTWIKKELEN

“In je eerste jaar gaat het er vooral om dat je ontdekt. En dat je met behulp van de verschillende trainingen je persoonlijkheid ontwikkelt”, vult Helen aan. “Ik koos bijvoorbeeld voor een beleidsopdracht in ICT; de implementatie van een nieuw autorisatiesysteem. Iets waar ik totaal niet bekend mee was, maar daarom juist interessant. Uiteindelijk wilde ik toch dichter bij de mensen staan. In mijn tweede jaar, ben ik manager van een team met werkvoorbereiders en monteurs. Wij focussen op alles wat er in de meterkast gebeurt. Het was mijn opdracht om dit team zelf op te bouwen. En nu voel ik mij echt verbonden met de mensen.” Ze lacht trots. “Ik heb echt een plek gevonden waar ik enorm veel energie uit haal.”

Testimonial Enexis Helen en Jelle 5

NIEUWSGIERIG NAAR MEER?

Vraag Jelle of een andere trainee hun ervaringen en plan een digitaal koffie-momentje met ze, volg een online webinar of kom naar de Inhousedag op 9 april. Kijk hier voor meer informatie. Benieuwd naar de verhalen van andere trainees? Lees hier het verhaal van Elisa en Niek.

Testimonial Enexis Helen en Jelle 6

 

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

Enexis Groep

Campus Recruiter
Magistratenlaan 116
5223 MB Den Bosch
Nederland