Cheryl Ritskes
Trainee

"Hi, ik ben Cheryl Ritskes. In januari startte ik met de Company Class Java bij Didacticum. Ik ben afgestudeerd criminologe, en eigenlijk klaar om de arbeidsmarkt op te gaan. Helaas is het vrij lastig om in dat vakgebied, zonder ervaring, aan een baan te komen. Ik heb daarom mijn blik verruimd en kwam zo Didacticum tegen. De bedoeling is dat ik mij, op de lange termijn, naast Java ga specialiseren in cybersecurity. Dat sluit ook mooi aan bij mijn vooropleiding.

Onze groep bestaat uit 10 trainees, waarvan vijf studenten bezig zijn met een Java class. De overige vijf studenten doen de richting IT pro. Het is leuk om met elkaar de training te volgen. We zijn twee maanden lang bij Didacticum te gast, waar we iedere dag training krijgen. Soms met zijn allen tegelijk, zoals de training sociale vaardigheden. Andere trainingen volgen we in een kleinere groep, zoals Java Fundamentals. Deze training was in het begin erg pittig voor mij! Gelukkig zijn de trainers geduldig, en leggen ze het graag nog eens uit.

In totaal krijg ik zo’n 30 a 40 uur per week trainingen bij Didacticum, en dan is er natuurlijk nog zelfstudie. Mijn sociaal leven heb ik even op een lager pitje moeten zetten, maar dat komt vanzelf wel weer!

Inmiddels  ben ik bijna twee maanden bezig met de training. Tijd om het nest te verlaten! Samen met mijn coach ben ik al op sollicitatiegesprek geweest. Het is namelijk de bedoeling dat ik, na de training van twee maanden, direct bij een opdrachtgever aan de slag ga. Begeleid door mijn coach natuurlijk. Na ongeveer tien maanden ga ik dan bij mijn opdrachtgever in dienst.

Op het moment zijn we druk bezig met onze eindcase. Dit is een case uit de praktijk, dus we hebben er ook direct wat aan. Didacticum kan altijd nieuwe ‘Company Classers’ gebruiken. Ben je minimaal HBO opgeleid en heb je interesse in een mooie carrière in de ICT? Neem dan contact met ons op!

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

Didacticum

Rivium 1e straat 99
2909 LE Capelle aan de Ijssel
Nederland