Loading...

Bezig met laden...

TNO Trainee Programma bij TNO

Traineeship
Delft
Bedrijf: TNO
Sluit: 01-10-2023

Het is via deze pagina momenteel helaas niet mogelijk is om te reageren op de vacature. Op de hoogte blijven van de nieuwste carrierekansen? Meld je dan aan voor onze Jobagent-service! Bekijk hier de vacatures waarop je nu kunt solliciteren.

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

Traineeship Human Capital Management Consultant

De Meern
Bedrijf: Superp
Bekijk deze vacature
Traineeship

Young Professional programma

Den Bosch, Arnhem
Bedrijf: Enexis
Bekijk deze vacature

TNO trainee programma

Startdatum 1 februari 2024 | Fulltime, 40 uur | Den Haag

Jouw stempel drukken op onze tijd? Word trainee bij TNO!

Over deze vacature

Als trainee bij TNO ben je een tijdmaker. Je drukt je stempel op deze tijd door te werken aan innovaties die de samenleving verder helpen. Dit doe je samen met een team van experts die aan elkaar gewaagd zijn en elkaar vinden in hun ambitie en drive om impact te maken in de maatschappij. Samen met hen vertaal je je kennis naar de praktijk.

Wat ga je doen?

Bij TNO werk je aan projecten met een maatschappelijke impact, zoals het veilig versleutelen van geldtransacties met kwantummechanica, het voorspellen van het gedrag van voortvluchtige criminelen met AI, het verduurzamen van de chemische industrie, of je draagt je steentje bij aan het testen van innovatieve energieconcepten.

Met deze en nog veel meer projecten kan je bij ons aan de slag. Het TNO trainee programma is de uitgelezen kans om te verkennen wat het beste bij jou past: zowel qua inhoud als qua functie. 

Het TNO trainee programma biedt je de mogelijkheid om in twee jaar tijd te verkennen wat het beste bij jou past. Het programma is zo ingericht dat je op drie verschillende plekken komt te werken – en daarbij neem jij het voortouw. Zo kan je bijvoorbeeld beginnen op het thema digitale veiligheid, vervolgens kan je als projectleider aan de slag gaan bij een stafafdeling, om je trainee programma te eindigen als consultant bij de energietransitie. Kortom: jij zal zelf het traineeprogramma vormgeven op basis van jouw talenten, ambities, studieachtergrond en de beschikbare traineeplekken. Zo leer je tegelijkertijd de organisatie goed kennen en heb je een mooie stap gezet in je loopbaan bij TNO.

Je werkt tijdens het trainee programma vijf dagen per week. Een werkweek bestaat uit de volgende drie componenten:

 • Werk binnen de afdeling: je werkt drieënhalve dag per week aan projecten in één van de afdelingen van TNO. Bijvoorbeeld in de rol van projectleider, business developer, consultant of onderzoeker. Met elk project willen we maatschappelijke impact creëren. Ze leiden bijvoorbeeld tot een prototype, proof of concept of procesaanbeveling voor overheden, bedrijven of sectoren. In deze projecten werk je samen met ervaren collega’s.

 • Trainee-activiteiten: eén dag per week staat in het teken van jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Tijdens deze dag volg je bijvoorbeeld een training, workshop of neem je deel aan intervisie. Ook krijg je een persoonlijke coach toegewezen die je helpt te reflecteren en ontwikkelen. Daarnaast is er een toegewijde Manager van het trainee programma die jou gedurende het hele traineeship uitdaagt en ondersteunt.

 • Interne strategische projecten: een halve dag per week werk je samen met collega-trainees aan interne TNO-brede strategische projecten. Samen met het hoger management pak je een uitdagend vraagstuk op. Zo duik je in de dynamiek van onze omvangrijke organisatie en leer je TNO in de breedte kennen.

Na het programma ben je klaar om een rol te kiezen waarbij zowel jij als TNO profiteren van jouw talenten. Het programma bestaat al 12 ½ jaar en heeft als doel om trainees versneld te laten ontwikkelen richting een sleutelpositie. Lees bijvoorbeeld hier hoe Mathieu na zijn Trainee Programma nu werkt als programme manager Energy & Sustainability op de afdeling Corporate Real Estate & Facilities.

Wat wij van jou verwachten

Een eigen weg kiezen in een grote organisatie als TNO is een geweldige kans die ook verantwoordelijkheden van jou vraagt. Je bent maatschappelijk betrokken en wilt impact maken op een van onze vier uitdagingen: duurzaamheid, veiligheid, gezondheid en digitale samenleving.

Om te ontdekken wat het beste bij je past, proef je graag aan verschillende vakgebieden en rollen zoals projectleider, business developer of consultant.

Je bent communicatief en zoekt de verbinding op met collega’s, ook buiten je eigen vakgebied. Daarbij ben je nieuwsgierig naar andere zienswijzen en geef je mensen de ruimte om hun standpunt te tonen. Je bent ondernemend en proactief. Het traineeprogramma is een zelfsturend programma. Dit vraagt ook jouw inzet om dit tot een succes te maken voor jou en je mede trainees.

Je bent veerkrachtig en kunt je in een nieuwe situatie goed aanpassen. Je gaat immers in twee jaar voor drie verschillende afdelingen werken.

Wat je verder meebrengt:

 • Je bent niet langer dan twee jaar afgestudeerd (MSc), gerekend vanaf de startdatum van het programma: 1 februari 2024.

 • Je hebt een universitaire bachelor in de richting Science, Technology, Engineering of Mathematics. In het bijzonder zijn we op zoek naar kandidaten met een achtergrond in: computer science, artificial intelligence, data analyse, (toegepaste) natuurkunde, elektrotechniek, lucht- en ruimtevaart, werktuigbouwkunde en (toegepaste) wiskunde.

 • Je hebt bij voorkeur een master waaruit blijkt dat je jezelf verbreed hebt, denk hierbij bijvoorbeeld aan een master technische bedrijfskunde, innovatiemanagement, transitiemanagement of industrieel ontwerpen. Met een master in een technische studie ben je ook welkom, mits je kan laten zien dat je juist wil verbinden met andere vakgebieden. (FAQ’s)

 • Je hebt extra curriculaire activiteiten naast je studie ondernomen.

 • Je woont binnen Europa.

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto maandsalaris van € 3.340,-, vakantiegeld, een dertiende maand en een flexbudget, krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
 
Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een grote organisatie vol mogelijkheden. TNO telt ruim 60 afdelingen met professionele topexperts als collega’s.

 • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.

 • Een uitgebreide en flexibele mobiliteitsregeling, inclusief volledige vergoeding van openbaar vervoer voor woon-werk en zakelijke reizen.

 • 33 vakantiedagen en een goede pensioenregeling.

 • Een programma met opleidingen, workshops, coaching, mentoring en intervisie gericht op jouw ontwikkeling en een snelle groei.

 • Toegang tot de leuke activiteiten en het netwerk van Jong TNO.

Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je kunt kiezen

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Lees meer over TNO als werkgever.

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. Meer weten? Lees welke stappen wij zetten op het gebied van diversiteit en inclusie.

Als trainee maak je deel uit van de traineegroep, die bestaat uit circa 28 trainees. Deze groep fungeert als klankbord, sparringpartner en bron van kennis en ervaring die van grote waarde is voor je Trainee Programma.

Hoe ziet het proces eruit?

Solliciteren is mogelijk t/m 1 oktober 2023. De traineeselectiedag zal op vrijdag 27 oktober plaatsvinden in Den Haag. Ons selectieproces bestaat uit verschillende stappen en je krijgt uiterlijk op maandag 16 oktober te horen of we je willen uitnodigen voor de selectiedag.

Enthousiast geworden over het trainee programma? Solliciteer dan via het inschrijfformulier. Hier upload je: jouw CV, je motivatiebrief, en een video waarin je vertelt over “what makes you tick”. Maak duidelijk hoe jij wilt werken aan een van onze vier uitdagingen: een duurzame-, veilige-, gezonde- of digitale maatschappij.
 
Over de video:

 • Upload de video als “extra document”.

 • Ons recruitmentsysteem ondersteunt MP4, MOV, WMV, MPG en MPEG. Een video in een ander bestandstype kan niet worden geüpload.

 • De maximumgrootte voor het videobestand is 5 MB, dat is een korte video van ongeveer 30 seconden. Er zijn verschillende online tools beschikbaar om jouw video te comprimeren indien nodig.

Goed om te weten: een van onze grootste opdrachtgevers in het veiligheidsdomein is Defensie. Heb je er bezwaar tegen om voor de krijgsmacht als opdrachtgever te werken? Geef dit dan aan in je motivatiebrief.
 
Voor deze vacature is het noodzakelijk dat de AIVD een VGB afgeeft na het uitvoeren van een veiligheidsonderzoek. Kijk voor meer informatie op de website van de AIVD.
 
Meer weten over de sollicitatieprocedure, de video, de criteria en het TNO Trainee Programma? Lees alle antwoorden in onze FAQ’s.

Heeft deze vacature iets bij jou losgemaakt?

Dan zien we je reactie graag tegemoet via de sollicitatiebutton!
Voor meer informatie over de baan of de procedure kun je contact met ons opnemen.

Recruiter: Anne-Maartje den Uijl, +31 (0)6-46966067 
Manager Trainees: Sander Korz, [email protected]

Vergelijkbare vacatures

Startersvacature

Junior Consultant Decommissioning - Waste Management

Petten
Bedrijf: NRG
Bekijk deze vacature
Traineeship

Mastership Data & Samenleving

Divers
Bedrijf: Newpublic
Bekijk deze vacature

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

TNO

Anne-Maartje den Uijl / Sander Korz

Schoemakerstraat 97
2628 VK Delft
Nederland

+31 (0)6-46966067
[email protected]
https://www.tno.nl/

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden