Loading...

Bezig met laden...

Trainee financial audit bij Rijksoverheid

Traineeship
Den Haag
Bedrijf: Rijksoverheid
Sluit: 26-06-2023

Het is via deze pagina momenteel helaas niet mogelijk is om te reageren op de vacature. Op de hoogte blijven van de nieuwste carrierekansen? Meld je dan aan voor onze Jobagent-service! Bekijk hier de vacatures waarop je nu kunt solliciteren.

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

Traineeship

Schiedam
Bedrijf: DSW Zorgverzekeraar
Bekijk deze vacature
Traineeship

Mastership Data & Samenleving

Divers
Bedrijf: Newpublic
Bekijk deze vacature

Traineeship financial audit Ministerie van Financiën

Functieomschrijving

“Geen dag is hetzelfde! Als trainee maak ik kennis met verschillende onderdelen van de Rijksoverheid. Van Staatsdeelnemingen tot internationale organisaties waarmee Nederland samenwerkt om internationale problemen het hoofd te bieden. Daarnaast volg ik de opleiding tot RA te volgen aan Nyenrode Business Universiteit.” Luc de Mooij, trainee bij de Auditdienst Rijk.

Controles van uitgaven en ontvangsten uitvoeren binnen de gehele Rijksoverheid. Terwijl je tegelijkertijd werkt aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dat is wat jij doet als trainee financial audit bij de Auditdienst Rijk. Wil jij je specialiseren in de accountancy binnen de Rijksoverheid? En ben je kritisch en analytisch sterk? Dan is dit een uitdaging die bij je past.

De organisaties waarbinnen jij controles uitvoert, variëren van ministeries tot agentschappen. Zo buig je je het ene moment over de jaarrekening van Rijkswaterstaat en het volgende moment over de inkoop van beademingsapparatuur of mondkapjes bij het ministerie van Volksgezondheid. Daarnaast voer je controles uit op de Europese fondsen.

Natuurlijk doe je dit niet alleen. Samen met een team van ervaren financial auditors, IT-auditors en data-analisten onderzoek je relevante processen als subsidies, inkopen en betalingen. Ook beoordeel je de getrouwheid en rechtmatigheid van de jaarrekening. Hierbij onderhoud je actief contact met je klanten; zo verzamel je de noodzakelijke informatie. En uiteraard deel je je bevindingen met het team om zo de juiste vervolgstappen te bepalen.

Dit alles doe je vanuit het traineeship Financial Audit. Dit tweejarige opleidingsprogramma voor hbo’ers en wo’ers start uiterlijk in september 2023. Je volgt het traineeship met vijftien andere trainees in de disciplines financial, operational en IT-auditing. Tijdens het traineeship voer je verschillende opdrachten uit die betrekking hebben op uiteenlopende onderwerpen bij diverse opdrachtgevers. Naast je werk volg je een (post)master om registeraccountant te worden. Meer informatie over het traineeship vind je hier.

Functie-eisen

Je rondt uiterlijk per 1 september 2023 je master of bachelor accountancy of bedrijfseconomie (finance and control) af.

Herken jij jezelf ook hierin?

Je bent enorm leergierig, wilt de onderste steen boven brengen en legt risico’s bloot. Daarnaast durf je initiatief te nemen en ben je gemotiveerd om werken en studeren te combineren. Je vindt het plezierig en zinvol om relaties op te bouwen en samenwerken gaat je goed af. Bovenal wil je investeren in je toekomst én bijdragen aan het algemeen belang.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • een combinatie van werken en leren, zodat jij je in twee jaar tijd ontwikkelt tot een breed inzetbare financial auditor (junior accountant);
 • een (post)master accountancy, die jou voorbereidt op je toekomst als registeraccountant (RA). Deze opleiding betalen wij voor je;
 • een aanvullend opleidingsprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling (kennis en vaardigheden);
 • intensieve begeleiding en coaching door zeer ervaren collega’s;
 • verschillende uitdagende opdrachten verspreid over de hele Rijksoverheid;
 • een prima salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • een informele en toch zakelijke werkomgeving waarin we respectvol met elkaar omgaan;
 • een ontzettend leuke en gezellige traineegroep waarmee je veel gaat beleven!

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 8, schaal 10
Salarisomschrijving: Als WO trainee word je ingeschaald in schaal 10 trede 0 wat neer komt op een startsalaris van € 3.045,- per maand op basis van 36 upw.
Als HBO trainee word je ingeschaald in schaal 8 trede 2 wat neer komt op een startsalaris van € 3.045,- per maand op basis van 36 upw.
Maandsalaris: Min €2.902 – Max. €4.848 (bruto)
Dienstverband: Trainee
Contractduur: 2 jaar
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele geaardheid. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.

 • Draag jij graag bij aan een financieel gezond Nederland? Je bent van harte welkom. Solliciteren kan door je cv en motivatie in te sturen. Maar we staan ook open voor andere vormen, zoals een video- (met bijgevoegd je cv) of presentatie-sollicitatie (in PowerPoint). In het laatste geval plak je de link van je sollicitatie in een pdf- of word-bestand. Zo kunnen we je sollicitatie goed verwerken.
 • Tijdens de openstelling van de vacature vinden ook selectiegesprekken plaats. Hierdoor kan het zijn dat de vacature eerder wordt afgesloten dan de aangegeven openstellingstermijn. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren!
 • De selectieprocedure bestaat uit een online assessment, twee gesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek.

Solliciteren?

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Vergelijkbare vacatures

Startersvacature

Junior Consultant Decommissioning - Waste Management

Petten
Bedrijf: NRG
Bekijk deze vacature
Traineeship

Traineeship Nuclear Technology

Petten
Bedrijf: NRG
Bekijk deze vacature

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Rijksoverheid

René Zandwijk
traineecoördinator

Korte Voorhout 7
2511 CW Den Haag
Nederland

06 - 481 00 049
[email protected]
http://www.werkenvoornederland.nl/starters/audit-traineeship
Stuur een WhatsApp bericht

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden