Loading...

Bezig met laden...

Trainee financial audit bij Rijksoverheid

Traineeship
Den Haag
Bedrijf: Rijksoverheid
Sluit: 03-12-2021

Trainee financial audit (WO/HBO) bij de Auditdienst Rijk

Ministerie van Financiën

Functieomschrijving

“Controles uitvoeren op onderwerpen die je terugziet in de maatschappij: miljarden aan onderwijs gaat eigenlijk over duizenden scholen en docenten die onderwijs verzorgen in Nederland” Jannie de Haan-Groen, auditmanager bij de Auditdienst Rijk

Jij gaat je bezighouden met de controles van uitgaven en ontvangsten binnen de gehele Rijksoverheid. Met een kritische en analytische blik pak je deze uitdaging met twee handen aan.

De controles variëren van gehele ministeries tot agentschappen. Je kan op het ene moment de jaarrekening van Rijkswaterstaat en het volgende moment alle inkoop van beademingsapparatuur of mondkapjes bij Ministerie van Volksgezondheid. Daarnaast voeren we ook controles uit op de Europese fondsen!
Je gaat samen met een team van ervaren financial auditors, IT-auditors en data-analisten onderzoek doen naar relevante processen (bijv. subsidies, inkopen, betalingen) en de getrouwheid en rechtmatigheid van de jaarrekening
Je zal daarbij actief contacten onderhouden met je klanten voor het verkrijgen van de noodzakelijke informatie. En jouw bevindingen deel je uiteraard met jouw team om mogelijke vervolgstappen te bespreken.

Het Financial Audit Traineeship is een 2-jarig opleidingsprogramma, dat is opgezet door de Auditdienst Rijk voor WO’ers en Hbo’ers. Voor dit traineeship zoeken wij talenten die zich willen specialiseren in het vakgebied van accountancy binnen de Rijksoverheid. Je start het traineeship met 15 andere trainees met verschillende disciplines: Operational- en IT auditing.

Het traineeship start per februari 2022 (eerder starten behoort tot de mogelijkheid)

Wij hebben jouw kritische blik nodig om dit werk te doen. Dit doe je samen met collega’s die gespecialiseerd zijn in Operational auditing, IT auditing en/of data-analyse. Naast je werk volg je een (post) master in het traject om Registeraccountant te worden.

Tijdens het traineeship voer je verschillende opdrachten uit bij verschillende opdrachtgevers die betrekking hebben op verschillende onderwerpen. Van jou wordt verwacht dat je open staat voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Voor meer informatie over het Audit Traineeship klik hier.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • een combinatie van werken en leren, zodat jij je in twee jaar tijd kan ontwikkelen tot een rijksbreed inzetbare Financial Auditor (startend accountant);
 • een (post-)master Accountancy, die jou voorbereid om in de toekomst Registeraccountant (RA) te worden. Deze opleiding wordt volledig door ons betaald;
 • een aanvullend opleidingsprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling (kennis en vaardigheden);
 • een intensieve begeleiding en coaching door zeer ervaren collega’s;
 • verschillende uitdagende opdrachten verspreid over de hele Rijksoverheid;
 • een prima startsalaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • een informele en toch zakelijke werkomgeving waarin we respectvol met elkaar om gaan;
 • een ontzettend leuke en gezellige traineegroep waar je veel mee gaat beleven!

Kortom een mooie start om het accountancy vak in de praktijk en theorie te doorgronden!

Functie-eisen

 • Per 1 februari 2022 je master of bachelor Accountancy of Bedrijfseconomie afgerond;
 • Initiatief durven nemen en gemotiveerd zijn om te gaan studeren in combinatie met werken.

Herken jij jezelf ook hierin?

Je bent enorm leergierig, wilt de onderste steen boven halen en legt risico’s bloot. Je vindt het plezierig en zinvol om relaties op te bouwen en samenwerken gaat je goed af. Bovenal wil je investeren in je toekomst én bijdragen aan het algemeen belang!

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 8, schaal 10
Salarisomschrijving: Als WO trainee word je ingeschaald in schaal 10 trede 0 wat neer komt op een startsalaris van € 2.737,- per maand op basis van 36 uur per week.
Als HBO trainee word je ingeschaald in schaal 8 trede 2 wat neer komt op een startsalaris van € 2.737,- per maand op basis van 36 uur per week.
Maandsalaris: Min €2.623 – Max. €4.430 (bruto)
Dienstverband: Trainee
Contractduur: 2 jaar
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele voorkeur. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.
 • Draag jij graag bij aan een financieel gezond Nederland? Je bent van harte welkom. Solliciteren kan door je cv en motivatie in te sturen. Maar we staan ook open voor andere vormen, zoals een video- (met bijgevoegd je cv) of presentatie-sollicitatie (in PowerPoint). In het laatste geval plak je de link van je sollicitatie in een pdf- of Word-bestand. Zo kunnen we je sollicitatie goed verwerken.
 • Gedurende openstelling van de vacature vinden ook gesprekken plaats. Hierdoor kan het zijn dat de vacature eerder wordt afgesloten dan de aangegeven openstellingstermijn. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren!
 • De selectieprocedure bestaat uit twee gesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek.

Wil je liever eerst eens praten over jouw toekomstige werkzaamheden? Neem dan voor meer informatie contact op met onze trainee coördinator Jannie de Haan, 06 – 52 76 13 03.

Solliciteren?

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Rijksoverheid

Jannie de Haan
traineecoördinator

Korte Voorhout 7
2511 CW Den Haag

06 – 52 76 13 03
http://www.werkenvoornederland.nl/starters/audit-traineeship

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden