Loading...

Bezig met laden...

Traineeship Automotive en ICT bij RDW

Traineeship
Zoetermeer
Bedrijf: RDW
Sluit: 08-06-2023

Het is via deze pagina momenteel helaas niet mogelijk is om te reageren op de vacature. Op de hoogte blijven van de nieuwste carrierekansen? Meld je dan aan voor onze Jobagent-service! Bekijk hier de vacatures waarop je nu kunt solliciteren.

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

MKW Traineeprogramma bij middelgrote en kleine woningcorporaties

Diverse locaties
Bedrijf: MKW platform voor middelgrote en kleine woningcorporaties
Bekijk deze vacature
Traineeship

Mastership Data & Samenleving

Divers
Bedrijf: Newpublic
Bekijk deze vacature

Traineeship Automotive en ICT RDW

Samen werken aan veiligheid.

Wat ga je doen?

Wanneer je nog niet veel werkervaring (0-2 jaar) hebt, kan je bij ons een leerzame stap maken in de wondere wereld van voertuigen gecombineerd met de nieuwste technologieën. Een prachtige carrièrekans in de vorm van een traineeship voor jou als young professional met minimaal een ICT en/of Automotive HBO of WO opleiding.

De hedendaagse voertuigen van de e-bike tot een vrachtwagen worden steeds complexer. Je gaat aan de slag met allerlei ontwikkelingen die op ons als RDW afkomen. Cybersecurity, over the air software-updates, duurzaamheid vraagstukken, automatic lane keeping systems en artificial intelligence. Hiernaast worden ook de conventionele onderwerpen niet vergeten, zoals emissie, passive safety, etc. Je gaat kennismaken met regelgeving waarbij interpretatie en zelf assessment in de plaats komen van duidelijk geformuleerde criteria. Kortom, genoeg uitdagingen om jezelf in te verdiepen!

Als wij gedurende de sollicitatieprocedure erachter komen dat jij nog zoekende bent bij wat het beste bij je past dan krijg je de kans om elke drie maanden aan een (andere) opdracht te werken bij verschillende afdelingen. Dit doe je op afdelingen die een bijdrage leveren aan het toelaten van voertuigen of voertuigonderdelen en toebehoren. Je krijgt zo een compleet beeld van de reis die een voertuig maakt, van ontwerp tot conservenblikje.

Mocht gedurende de sollicitatieprocedure blijken dat het al duidelijk is welke functie bij je past dan kun je gedurende 9 maanden aan de slag op een afdeling om werkervaring op te bouwen in de desbetreffende functie. Na 9 maanden ga je voor 3 maanden aan de slag met een uitdagende opdracht op een andere afdeling.

Om maximaal te groeien bieden wij je ook een ontwikkelprogramma aan. Dit is een intensief traject dat je samen met andere young professionals volgt. Je besteedt jouw tijd aan professionele en persoonlijke ontwikkeling, bestaande uit 1-op-1 coaching gericht op jouw ontwikkeling en uitdagingen bij de RDW, intervisie met de andere trainees en trainingen gericht op inhoud én vaardigheden. De kennis die je tijdens deze trainingen opdoet, kun je meteen in de praktijk toepassen!

Om je nog meer kennis bij te brengen, organiseren we ook workshops en gastcolleges van experts van binnen én buiten de RDW.

Met wie werk je?

Je wordt opgeleid en gaat aan het werk bij de divisie Voertuig Regelgeving en Toelating (VRT), de Nederlandse toelatingsautoriteit voor wegvoertuigen en voertuigonderdelen. VRT ziet erop toe dat voertuigen voldoen aan de vereiste veiligheids- en milieuaspecten. Wij geven typegoedkeuringen af en houden toezicht op technische diensten en fabrikanten in binnen en buitenland. Daarnaast worden er ontheffingen afgegeven voor speciale transporten binnen Nederland.

De kans is groot dat je tijdens het Traineeship langsgaat bij één van de fabrikanten, technische diensten of misschien wel een overleg bijwoont van de Europese Commissie in Brussel!

Wij hebben een eigen testbaan, zitten aan tafel bij de Europese Commissie en technische diensten en fabrikanten waarmee wij samenwerken zitten over de gehele wereld. Wat je morgen ziet op straat wordt door ons beoordeeld. Wij bieden een breed pallet aan werkzaamheden gebaseerd op: techniek, bedrijfsvoering, kwaliteitsnormen, management, relatiebeheer en innovatie.

Waarom past deze stage / traineeship bij jou?

 • Je hebt een ICT en/of Automotive HBO of WO opleiding afgerond;
 • Je bent nieuwsgierig naar de nieuwste technologische ontwikkelingen in de automotive sector;
 • Je wilt altijd iets nieuws leren en jezelf blijven ontwikkelen;
 • Voor jou is nooit een saaie dag een reden om bij ons te komen werken.

Wat hebben we jou te bieden?

Veel! Daar zijn we trots op en dat verdien jij ook.

Wij bieden jou goede arbeidsvoorwaarden waarbij er ruimte blijft voor je privéleven, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Daarnaast hebben wij nog meer te bieden, wat dacht je van een:

 • Uitdagend traineeprogramma, waar je aan de hand van goede begeleiding de RDW in korte tijd leert kennen;
 • uitgebreid en inspirerend ontwikkelprogramma;
 • flexibel werken; mogelijkheid tot thuiswerken;
 • goed salaris + eindejaarsuitkering en vakantietoeslag;
 • 6 weken verlof per jaar;
 • laptop en smartphone;
 • tegemoetkoming woon-werk verkeer of een volledige vergoeding met OV;
 • goede onkostenvergoeding;
 • gunstige pensioenregeling, via ABP;
 • vitaliteitsprogramma met leuke activiteiten en een enthousiaste groep “Jong RDW”.

Jij krijgt een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Als we allebei tevreden zijn verlengen we dit naar een arbeidsovereenkomst voor de functie die het beste bij jou past. Het startsalaris voor de trainees is € 3.023,- o.b.v. een 36-urige werkweek, dit is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Afhankelijk van je ervaring en opleiding kan het startsalaris nog oplopen.

Meer weten en solliciteren?

Ben je enthousiast geworden? Meld je dan zo snel mogelijk aan door op de knop ‘’solliciteer direct’’ te klikken. Als je je hebt aangemeld, neemt Bert de Rooij, begeleider van het traineeship van de RDW, contact met je op om je verder te informeren over het vervolgproces.

RDW werken aan een nieuwe tijd

De ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Bij de RDW kun je de nieuwe innovaties niet afwachten; van een RDW’er wordt verwacht dat je vooruitdenkt en anticipeert op de ontwikkelingen. Zeker in deze tijd, met nieuwe uitdagingen en nieuwe vraagstukken. Dit is hét moment om in te stappen. Want bij de RDW kijk je niet toe, maar draag je actief bij aan het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen, de verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen.

Voor intermediairs en adviseurs: we verzorgen de werving graag zelf. Aanbiedingen op onze vacatures worden niet gewaardeerd. Flex vacatures vervullen we in samenwerking met onze vaste leveranciers.

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

Traineeship Nuclear Technology

Petten
Bedrijf: NRG
Bekijk deze vacature
Traineeship

Traineeship Test & Quality Consultant

De Meern
Bedrijf: Superp
Bekijk deze vacature

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

RDW

Afdeling Recruitment
Recruiter

Europaweg 205
2711 ER Zoetermeer
Nederland

[email protected]
https://www.werkenbijderdw.nl/

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden