Loading...

Bezig met laden...

HBO Traineeprogramma bij Provincie Zuid Holland

Traineeship
Den Haag
Sluit: 22-06-2023

Het is via deze pagina momenteel helaas niet mogelijk is om te reageren op de vacature. Op de hoogte blijven van de nieuwste carrierekansen? Meld je dan aan voor onze Jobagent-service! Bekijk hier de vacatures waarop je nu kunt solliciteren.

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

Traineeship

Schiedam
Bedrijf: DSW Zorgverzekeraar
Bekijk deze vacature
Startersvacature

Junior Consultant Decommissioning - Waste Management

Petten
Bedrijf: NRG
Bekijk deze vacature

HBO traineeprogramma

Hé woningbouwversneller! In de periode tot en met 2030 komen er 235.460 woningen bij in Zuid-Holland. Provincie Zuid-Holland ondersteunt dit doel door middel van subsidies, expertise en capaciteit. Wil jij bijdragen aan dit maatschappelijke vraagstuk en tegelijkertijd werken aan je eigen ontwikkeling? Herken jij jezelf in de woorden energiek, nieuwsgierig, ondernemend, leergierig en pionier? Lees dan op deze pagina alles over ons nieuwe hbo-traineeprogramma Gebiedsontwikkeling!

Over het hbo-traineeprogramma

Provincie Zuid-Holland start in oktober 2023 een nieuw hbo traineeprogramma, speciaal gericht op gebiedsontwikkeling. Hierbinnen hebben wij ruimte voor 10 trainees die met dit thema aan de slag willen gaan. Je komt in dienst bij de provincie, maar werkt aan twee opdrachten van 12 maanden bij twee verschillende gemeenten of corporaties. Je startopdracht regelen wij voor je. Wat voor opdracht je daarna gaat doen, is vooral aan jou in afstemming met je begeleiders en de deelnemende gemeenten en corporaties. Er is veel ruimte om te ontdekken waar jij het beste tot je recht komt. Uiteraard is er goede begeleiding om je te helpen bij het maken van keuzes.

Vanuit dit traineeship werk je vier dagen in de week bij een gemeente of corporatie aan een complexe gebiedsontwikkeling. Wat jouw rol in hierin precies wordt, hangt af van de fase van het project en de aard van de ontwikkeling, maar ook van jouw talenten en ambitie. Denk bijvoorbeeld aan het begeleiden van planvorming openbare ruimte, het inrichten van een participatietraject met omwonenden, het begeleiden van bezwaarprocedures of het organiseren van stakeholdersbijeenkomsten.

Naast je inhoudelijke opdracht ga je ook op zoek naar je talenten. Er zijn veel gezamenlijke activiteiten met andere trainees, zoals het ontwikkelprogramma. Wekelijks is er tijd gereserveerd voor persoonlijke en professionele ontwikkeling door het volgen van trainingen en intervisie. Ook ga je op excursie naar een samenwerkingspartner of interessant project. Dit laatste organiseer je vooral in samenwerking met je medetrainees. Aan het eind van het programma gaan we graag met je om tafel om de mogelijkheden te bespreken voor je carrière na je traineeship. Dit kan zowel bij de provincie als bij de deelnemende gemeenten en corporaties zijn.

Wat dit programma uniek maakt is dat je vanuit verschillende invalshoeken gebiedsontwikkelingen, en daarmee het woningbouwvraagstuk, leert bekijken: zowel vanuit gemeenten-, provincie als corporaties. Je krijgt hiermee inzicht in politieke actuele en gevoelige onderwerpen, maakt kennis met de processen binnen de overheid op verschillende niveaus, leert welke belangen er spelen en hoe je partijen en mensen kunt verbinden. Daarnaast draag je bij aan één van de meest urgente vraagstukken in Nederland op dit moment: het bouwen van meer woningen.

hbo traineeship Provincie Zuid-Holland

Dit ben jij:

 • Je hebt minimaal een hbo-diploma behaald en maximaal 2 jaar relevante werkervaring. Wij hebben daarbij de volgende specifieke studierichtingen voor ogen: ruimtelijke ontwikkeling, planologie, bouwkunde, vastgoed, bestuurskunde en omgevingsrecht. Mocht je een andere hbo- of wo-studie hebben gevolgd, maar affiniteit hebben met gebiedsontwikkeling, dan ben je uiteraard ook welkom!
 • Je bent gemotiveerd om je tanden te zetten in de maatschappelijke woningbouwvraagstukken die er bij gemeenten en corporaties spelen;
 • Als provincie zoeken en organiseren we voortdurend de samenwerking. Als trainee omarm je deze manier van werken en laat je dit ook in de praktijk zien. Je bent dan ook nieuwsgierig en bereid volop te experimenteren. Zo kun je van en vooral met elkaar leren;
 • Je staat open om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak en durft ook kritisch te reflecteren op je eigen ontwikkeling;
 • Tot slot: als provinciale overheid werken we mee aan het vormgeven van de digitale samenleving. Digitalisering raakt alles waar we als provincie mee bezig zijn. Je hoeft zeker geen ICT-er te zijn, maar je bent wel doordrongen van het belang van data gedreven werken.

Wat krijg je van ons?

Naast een aantrekkelijk programma wil je natuurlijk ook weten wat we verder nog te bieden hebben:

 • Een arbeidsovereenkomst bij de provincie voor de duur van 2 jaar;
 • Een 36-urige werkweek (feitelijk werk je 40 uur en bouw je daarmee 4 uur compensatieverlof op);
 • Bijna 10 weken verlof per jaar (regulier en compensatieverlof);
 • Een startsalaris van €2.830,- bruto per maand en bij goed functioneren een jaarlijkse salarisverhoging van 3%;
 • Een keuzebudget (IKB) van 22,37% bovenop je salaris. Dit kan je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris.
 • Een NS-Business Card;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- (eens in de 5 jaar).
 • En we bieden nog meer! Neem hier een kijkje voor onze andere arbeidsvoorwaarden.

Meer weten? Kom naar onze Meet & Greet op woensdag 14 juni!

Zit je met vragen? Wil je alvast een kijkje nemen op ons provinciehuis of jouw toekomstige collega’s ontmoeten? Dat komt mooi uit, want op woensdag 14 juni tussen 14.00 en 16.00 uur organiseren wij een Meet & Greet op het provinciehuis! Stel hier al je vragen. Onze collega’s vertellen je graag meer over het programma en de opdrachten. Aanmelden kan bij Lilian Wiegant via [email protected].

Wat kan ik verwachten als trainee?

De kranten staan tegenwoordig vol over de grote vraag naar woningen in Nederland. Zuid-Holland staat aan de lat voor een kwart van de landelijke woningbouwopgave: het is onze ambitie om tussen 2022 tot en met 2030 maar liefst 250.000 woningen te bouwen. Dat doet de provincie niet zelf, maar we trekken alles uit de kast om te zorgen dat de woningen er komen.

Er zijn plannen genoeg, maar om bouw voor elkaar te krijgen moeten er verschillende hobbels genomen worden. De provincie maakt afspraken voor voldoende betaalbare woningen met gemeenten, corporaties en bouwers. Als het stokt, trekken we de plannen vlot met geld, kennis en kunde. Want het kan wél. Als we samenwerken dan kunnen we de woningbouw echt versnellen.

Als trainee werk je hands-on aan een gebiedsontwikkeling in de praktijk bij een gemeente of corporatie. Uniek aan dit traineeship is dat je óók bij provincie Zuid-Holland werkt. Je leert daardoor over het perspectief van gemeenten en corporaties en daarnaast leer je over de doelen van de provincie. In jouw werk komen die perspectieven bij elkaar. Door de vele ontwikkelingen op dit domein hebben we te maken met een grote dynamiek en elke werkdag afwisselend. Als trainee ga je namelijk mee in die dynamiek en bepalen we samen op basis van jouw interesses en de behoeften van de deelnemende gemeenten en corporaties welke werkzaamheden je gaat oppakken.

Contact

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met de traineecoördinator Lilian Wiegant. Zij helpt je graag verder! Lilian is te bereiken via het volgende e-mailadres: [email protected].

Weten wat de provincie doet?

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

Mastership Data & Samenleving

Divers
Bedrijf: Newpublic
Bekijk deze vacature
Traineeship

Traineeship

Hoogeveen
Bedrijf: TVM Verzekeringen
Bekijk deze vacature
Medewerkers aan het woord
Roos ten Kate Trainee gebiedsontwikkeling - provincie Zuid Holland
"Ik heb er een nieuwe vriendengroep bij gekregen."
Umut Buluca Trainee gebiedsontwikkeling provincie Zuid Holland
"Je inzetten voor de maatschappij. Niks is mooier."
Fleur Hulsebosch Trainee gebiedsontwikkeling - Provincie Zuid Holland
"Het is de afwisseling die het traineeship zo leuk maakt."
Jurre Baijards Trainee Gebiedsontwikkeling Provincie Zuid Holland
"Een serieuze baan met veel ontwikkelmogelijkheden"
logo provincie Zuid-Holland
Wat leer je als trainee tijdens het ontwikkelprogramma?
logo provincie Zuid-Holland
Waarom kiezen voor een traineeship bij Zuid-Holland?
logo provincie Zuid Holland
Sollicitatietips van onze trainees!
logo provincie Zuid-Holland
Onze trainees vertellen over hun ervaringen!

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Provincie Zuid-Holland

Lilian Wiegant
Traineecoördinator

Zuid-Hollandplein 1
2596 AW Den Haag
Nederland

070 441 8172
[email protected]
https://werkenvoor.zuid-holland.nl/

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden