Loading...

Bezig met laden...

Technisch Traineeship bij Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Traineeship
Zaandam
Sluit: 26-06-2024

Start je carrière als trainee bij Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied!

Op zoek naar een traineeship, waarbij je je volop kunt ontwikkelen én tegelijkertijd betekenisvol werk kunt doen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Wij zoeken gedreven trainees, die bepaalde expertise(s) willen ontwikkelen.

Bij de Omgevingsdienst kun je rekenen op een traineeship waarbij je theorie én praktijk combineert. Je bent bezig met zeer relevante thema’s op het gebied van milieu, bodem, lucht, licht en/of leefomgeving. Alle trainees zitten in dezelfde traineepool, maar specialiseren zich ieder individueel in een vak; als inspecteur, adviseur/expert of vergunningverlener. Je werkt dus in een regulier team binnen de organisatie en krijgt een ervaren collega als mentor toegewezen. Daarnaast doe je opdrachten, volg je trainingen en werk je samen met je mede trainees aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Dit ben jij:

Vergunningverlener
Vergunningverleners zijn vaak heel communicatief; ze zijn de eerste contactpersoon voor nieuwe initiatieven bij bedrijven. Ze maken uiteindelijk de vergunning, wat een project op zich is waarbij ze zorgen voor verbinding met de stakeholders maar ook met de interne adviseurs. Dit alles om de juiste puzzel te kunnen leggen. De vergunningverlener is een absolute generalist en weet van alle thema’s behoorlijk wat. Hou je van het uitzoeken, nadenken over juiste afwegingen en het communiceren met verschillende mensen, dan ben je in potentie een goede vergunningverlener.

Inspecteur
Als inspecteur ben je 30% van de tijd op werkbezoek bij bedrijven waarbij je toezicht houdt op de naleving van de afgegeven vergunningen. De andere tijd gebruik je om de (al dan niet aangekondigde) toezichtbezoeken voor te bereiden of achteraf te documenteren of op te schalen. De kunst van een goede inspecteur is het geven van een strenge boodschap in alle vriendelijkheid. Hou je van onderbouwd grenzen aangeven, van de boer op gaan en deins je niet terug voor duidelijkheid, dan kan het vak van inspecteur goed bij je passen.

Adviseur/expert
De adviseur/expert is de interne adviseur voor de vergunningverleners en inspecteurs. Er zijn adviseurs die zich volledig specialiseren op een specifiek onderwerp als bijvoorbeeld lucht of water en daar ook hun chemische achtergrond voor nodig hebben, en er zijn adviseurs die zich wat breder richten in een bepaalde thematiek als energie of duurzaamheid. Daar komt hun technische affiniteit goed uit de verf. Hou je van je nog verder specialiseren in een bepaald onderwerp en je chemische / technologische kennis als super-expert met je collega’s te delen? Dan ben je in potentie onze nieuwe adviseur.

Wil je meer weten over de individuele rollen. Klik dan hier

Wat bieden wij?

Je vindt bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied een organisatie die volop in beweging is. Je gaat deel uitmaken van een team vol enthousiaste collega’s met een brede basis en gespecialiseerde kennis op het door jou gekozen vakgebied.

Je salaris bedraagt bij aanvang van het traineeship € 3.100,- bruto excl. IKB per maand bij een 36-urige werkweek. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied volgt de rechtspositieregeling die ook voor de provincies geldt, de CAP. Daarbij kennen wij een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden waaronder het individueel keuzebudget (IKB; je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel ervan) te laten uitbetalen óf extra vakantiedagen van te kopen), een opleidingsbudget van €5000,- direct beschikbaar en een volledige OV-vergoeding 2e klas voor woon-werkverkeer.  

Ons kantoor bevindt zich direct naast het station Zaandam.

Over de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied verleent vergunningen op het gebied van bodem, bouw en milieu, houdt toezicht op de naleving van de regels en adviseert de gemeenten en provincie in ons werkgebied. Hiermee dragen we bij aan de duurzaamheid, de leefbaarheid en de veiligheid in de regio.

Contact

Inhoudelijke vragen over het traineeship kun je stellen aan Edith van Galen, telefoonnummer 06 2899 8072 of via e-mail: [email protected]. Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Annelies Staal, telefoonnummer 06-41651873.  

Kom werken aan de toekomst

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Annelies Staal
Adviseur Werving & Selectie

Ebbehout 31
1507EA Zaandam
Nederland

06-41651873
[email protected]
Werken bij ODNZKGB
Stuur een WhatsApp bericht

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden