Loading...

Bezig met laden...

Duaal leertraject hbo ICT regulier bij Belastingdienst

Traineeship
Apeldoorn
Sluit: Geen sluitingsdatum (doorlopend)

Belastingdienst Duaal leertraject hbo ICT regulier

Jouw hbo-diploma halen, meteen in de praktijk toepassen wat je leert én tegelijkertijd salaris ontvangen? Zodra je jouw hbo-diploma hebt behaald, direct een vaste baan? Dat kan bij ons! In dit hbo ICT duale leertraject haal je jouw hbo-diploma terwijl je werkt. En omdat wij jouw studie betalen, bouw je geen studieschuld op! Je bent vanaf het eerste moment belangrijk voor Nederland, omdat technologie nu én in de toekomst heel erg belangrijk is voor de Belastingdienst.

Dit doe je bij de Belastingdienst

Binnen het reguliere traject kies je zelf in welke richting je wilt specialiseren: software of system engineering. Na ongeveer 3,5 jaar ben jij de trotse bezitter van een hbo-diploma van een NVAO-geaccrediteerde hbo-ICT-opleiding. Naast je opleiding werk je in de IT-organisatie van de Belastingdienst. Je gaat in een scrumteam aan de slag met gave IT-projecten. Samen met bevlogen IT-collega’s van verschillende niveaus en leeftijden werk je aan hetzelfde doel: mooie producten opleveren.

Ben jij klaar om je kennis in de praktijk te brengen, een goed salaris te verdienen én je hbo-diploma te behalen? Meld je dan snel aan. Het traject start 26 augustus 2024 en er is maar een beperkt aantal plekken. Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Bart? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Dat kan. We organiseren voorlichtingsavonden op 29 februari 2024 een online Q&A en op 11 april 2024 een open avond op locatie.. Om je in te schrijven voor 29 februari klik hier en om je in te schrijven voor 11 april klik hier.  

Heb je inhoudelijke vragen? Neem contact op met Lia of Wendy.  

Heb je vragen over het proces? Neem contact op met onze adviseur werving en selectie Laura. 

Een bijzondere baan, omdat...  

 • je werken en leren combineert en wat je hebt geleerd meteen toepast.
 • werken en leren in een hybride vorm (op locatie en thuis) plaatsvindt.
 • we diverse community’s kennen die toffe activiteiten organiseren, waaronder Jong IT en Belastingdienst Jong.
 • de producten waar jij aan meewerkt belangrijk zijn voor de financiële gezondheid van Nederland.
 • technologie een grote rol speelt binnen de Belastingdienst. Ook na je opleiding krijg je daarom volop de kans om te blijven groeien, op persoonlijk én professioneel gebied.

“Werken en leren combineren en mezelf ontwikkelen tot ICT-professional. Dat was voor mij een buitenkans en die heb ik gegrepen.” - Bart, duaalstudent leertraject hbo ICT. 

Wanneer past deze baan bij je?  

 • Je hebt kort geleden (of verwacht dit studiejaar 2023-2024) je havo- of vwo-diploma behaald met het profiel Natuur en Techniek, Natuur en Gezondheid, of Economie en Maatschappij. Of je hebt (of verwacht dit studiejaar 2023-2024) een mbo4-diploma in een ICT-richting.
 • Je vindt IT erg leuk. Dat blijkt bijvoorbeeld uit IT-projecten of opdrachten die je hebt uitgevoerd voor je school of als hobby en kunt dit aantonen in je motivatiebrief.

Jouw competenties 

 • Analyseren 
 • Samenwerken 
 • Plannen en organiseren 
 • Resultaatgerichtheid 
 • Zelfontwikkeling 
 • Directie Informatievoorziening 

Bijzonderheden 

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als motivatie. Vermeld deze daarom duidelijk. 

Solliciteren bij de Belastingdienst

 • We beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
 • Voldoe jij aan de functie-eisen, dan maakt een online voorselectietest deel uit van het sollicitatieproces.
 • De kandidaten die het beste gescoord hebben tijdens de voorselectietest zullen worden uitgenodigd voor de selectiegesprekken. Deze vinden plaats op vrijdag 31 mei en 14 juni 2024. De selectiegesprekken vinden plaats in Apeldoorn.
 • Voorafgaand aan de selectiegesprekken zal er een online persoonlijkheidstest worden afgenomen.
 • Wanneer je geselecteerd wordt tijdens de selectiegesprekken, vinden op woensdag 5 juni en woensdag 19 juni de arbeidsvoorwaarden gesprekken plaats.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment. 

De organisatie 

Belastingdienst  
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl  

De afdeling - Directie Informatievoorziening  
De directie Informatievoorziening is hét ICT-bedrijf van de Belastingdienst. Met ruim 3.000 collega’s zorgen we dat Nederland kan rekenen op betrouwbare informatievoorzieningen en ICT-systemen. Heel Nederland? Ja, onze ‘klanten’ zijn niet alleen Belastingdienstmedewerkers, maar ook 8.600 grote ondernemers, 2,2 miljoen mkb-ondernemers en 8,5 miljoen burgers. En wist je dat wij werken volgens een agile-mindset? Open, transparant en gericht op leren en kennis delen. Door de toepassing van een DevOps-werkwijze en ons aanbod van geautomatiseerde technieken kunnen de systemen van de Belastingdienst dagelijks miljoenen data en euro’s verwerken.  

Bij ons werk je in een moderne tech-organisatie met ménsen als kloppend hart. Of je nu als engineer of in een andere rol bijdraagt aan effectieve ICT; jouw inzet doet ertoe. Net als jouw ontwikkeling, waarin wij graag investeren. En jouw ideeën, waar we graag naar luisteren. Ook is er volop ruimte om samen te innoveren met externe partijen. Niet alleen om te moderniseren, maar vooral om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die passen bij de belevingswereld van burgers, bedrijven en collega’s.

Medewerkers aan het woord
Lars, student duaal accountancy
De vrijheid is groot en de werkzaamheden zijn breed bij de Belastingdienst.
Nordin, tax talent trainee
Er is hier écht tijd voor inhoud en ontwikkeling, dat sprak me enorm aan.
Thamar Peters, tax talent trainee Belastingdienst
Mijn verleden als topsporter komt me hier goed van pas
Arnold controlemedewerker belastingdienst
Ik krijg hier volop de mogelijkheden om naast mijn werk te studeren

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

de Belastingdienst

Laura, adviseur de Jonge- van den Dikkenberg
Lia van Zeist

Laan van Westenenk 490
7444 DS Apeldoorn
Nederland

06 21 39 86 24 / 06 - 18 60 41 61
https://werken.belastingdienst.nl/
Stuur een WhatsApp bericht

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden