Marit Banhoorn Trainee Provincie Zuid Holland
Marit Barnhoorn
Trainee

"Wat mijn opdracht zo leuk maakt, is dat ik niet alleen contact heb met collega's van de provincie, maar ook met externen"

 

Naam: Marit Barnhoorn 
Functie: wo-trainee 
Opleiding: Human Resource Management en Bestuurskunde

Een startopdracht die groei organiseert

“Mijn startopdracht doe ik bij de Groeiagenda. Dit is een document met afspraken van ongeveer 80 partijen, waaronder overheidsorganisaties, kennisinstellingen en bedrijven. Samen werken zij aan de vernieuwing en innovatie van de Zuid-Hollandse economie.

Mijn opdracht was om de Groeiagenda-conferentie te organiseren, een jaarlijks evenement waar alle partners samenkomen om te praten over een onderwerp dat raakt aan Zuid-Hollandse innovatie. Daarnaast werk ik aan het opzetten van één centraal punt waar collega’s terechtkunnen met hun vragen over externe financiering. Tot nu toe was dit verdeeld over verschillende teams. Door de samenwerking kunnen collega’s nu beter geholpen worden met hun vragen over externe financiering.

Mijn werkzaamheden rondom de conferentie omvatten het leveren van inhoudelijke input, het faciliteren van de projectgroep en het fungeren als contactpersoon en aanjager binnen de projectgroep. Ik was verantwoordelijk voor het algemene verloop van de conferentie. Voor het opzetten van het loket “Eerste Hulp Bij Externe Financiering” was ik verantwoordelijk voor de opzet, vormgeving, en het vastleggen van een toekomstige strategie. Verder hielp ik met lopende projecten.”\

Van onbegrip naar een duidelijke boodschap 

“In het begin vond ik de inhoud en structuur van de opdracht lastig. De Groeiagenda was voor velen, inclusief mijzelf, een ongrijpbaar concept. Hierdoor was het moeilijk om te begrijpen wat het doel was en welke rol ik daarin had. Inmiddels is het voor mij veel concreter geworden, iets wat met de tijd komt. Dat proces meemaken vind ik erg leuk. Toch zou ik de periode van onbegrip en verkenning als de minder leuke tijd in mijn opdracht beschrijven.

Maar het eindresultaat is een succesvolle conferentie waarbij de boodschap voor alle partijen duidelijk is. Verder heb ik ervoor gezorgd dat er een gezamenlijk product ligt, waardoor collega’s ons als drie verschillende teams kunnen benaderen. Hierdoor kunnen externe financieringsvraagstukken efficiënter worden aangepakt.”

Trots op het resultaat 

“Het leukste aan de opdracht vond ik dat ik het echt eigen heb mogen maken en mijn eigen input kon leveren. Daarnaast vond ik het fijn om met zoveel verschillende mensen samen te werken, ook met externe partijen van buiten de provincie.

Waar ik dan ook het meest trots op ben, is dat ik, ondanks mijn gebrek aan inhoudelijke kennis, toch in staat was om aan de opdracht te werken en deze eigen te maken. Hierdoor kon ik een waardevolle bijdrage leveren aan het team.”

Een belangrijke samenwerking faciliteren 

“De opdracht waar ik aan heb gewerkt is belangrijk omdat de vraagstukken in Zuid-Holland te groot en te belangrijk zijn om door één overheidslaag of organisatie alleen aangepakt te worden. In Zuid-Holland wordt een kwart van de nationale ambities gerealiseerd en er wordt aan grote uitdagingen gewerkt. Door samen te werken en een gezamenlijke lobby te vormen, kan er meer worden bereikt en blijft Zuid-Holland innovatief. De Groeiagenda faciliteert deze samenwerking door partijen bij elkaar te brengen en afspraken te maken over wat wij als gezamenlijke partij belangrijk vinden.”

Heb jij vragen over het traineeship of wil je meer weten?

Stuur dan een mail naar Lilian Wiegant (Traineecoördinator). Zij helpt je graag op weg. 

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

Provincie Zuid Holland

Traineecoördinator
Postbus 90602
2509 LP Den Haag
Nederland