Loading...

Bezig met laden...

Traineeship Juristen bij Gemeente Haarlemmermeer

Traineeship
Hoofddorp
Sluit: 30-10-2022

Het is via deze pagina momenteel helaas niet mogelijk is om te reageren op de vacature. Op de hoogte blijven van de nieuwste carrierekansen? Meld je dan aan voor onze Jobagent-service! Bekijk hier de vacatures waarop je nu kunt solliciteren.

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

Traineeship

Schiedam
Bedrijf: DSW Zorgverzekeraar
Bekijk deze vacature
Traineeship

Global Manufacturing Trainee Program

Elst
Bedrijf: KraftHeinz Company
Bekijk deze vacature

Waar kom jij het beste tot je recht?

Gemeente Haarlemmermeer zoekt meerdere kandidaten voor de functie van

Traineeship Juristen

‘Ontwikkel het recht, ontwikkel beleid, ontwikkel jezelf!’

        - Tine Castelijns

Trainee Jurist bij gemeente Haarlemmermeer betekent

  • Jezelf actief ontwikkelen in de vier juridische hoofddisciplines van de gemeente
  • Werken, leren en coaching in de praktijk van alle dag
  • Jij maakt direct het verschil voor de inwoners en bedrijven van Haarlemmermeer
  • Een tweejarig traineeship met baangarantie!

De kern van jouw functie

Jij gaat je in een periode van twee jaar in hoge versnelling ontwikkelen binnen het juridisch speelveld van onze gemeentelijke organisatie. Jij maakt onderdeel uit van een enthousiaste groep trainees, die elke zes maanden zal wisselen van opdracht. Zo ga je aan de slag bij de clusters Veiligheid, Grond- en Vastgoedzaken, Ruimte Economie en Duurzaamheid, Samenleving, Sport en Cultuur en Inkoop en Juridische Zaken. Je leert snel alle juridische in’s en out’s die horen bij de verschillende gemeentelijke domeinen.

We werken volgens het 70-20-10 leer principe. 70% van je tijd ben je met je eigen werkpakket aan de slag (een buddy helpt je hierbij), 20% van je tijd leer je van je werk en het werk van collega’s (denk aan teamsessies, intervisie, casusbesprekingen etc.) en 10% zit je in de schoolbanken voor een op maat gemaakt leerprogramma. In je werk lever je een actieve bijdrage in bijvoorbeeld het opstellen van koop- en anterieure overeenkomsten, het toetsen van vergunningsaanvragen, het opstellen van vergunningen en natuurlijk ook het handhaven op het op niet naleven van vergunningsvoorschriften. Maar er komt nog heel veel meer bij kijken.

We doen het samen!

Jezelf ontwikkelen staat tijdens het traineeship centraal. Maar je dat doe je zeker niet alleen. Je krijgt een buddy toegewezen, die jou helpt en coacht met jouw werk. Je maakt kennis met alle relevante afdelingen en collega’s en natuurlijk plannen we werk en opleiding in een goed programma. Met de andere trainees samen heb je nog diverse opleidings- en intervisie momenten. Zo leren jullie samen en ondersteunen en helpen jullie elkaar.

Maak het verschil

Met je traineeship zet jij je dagelijks in voor de bijna 160.000 inwoners van Haarlemmermeer. 

Met jouw expertise, ambitie en energie kun je dus écht het verschil maken. Dat doe je samen met meer dan 1.200 collega’s. Bij Haarlemmermeer vind je stedelijke dynamiek én een dorps karakter. Daartussen vind je prachtige natuur, rijke historie en landbouwgrond. Een unieke omgeving waardoor je in je werk in aanraking komt met allerlei onderwerpen, belangen en uitdagingen. De komende jaren blijft Haarlemmermeer sterk groeien en ook onze maatschappij staat niet stil. Er is dus genoeg te doen waarbij we jouw kennis, daadkracht en visie goed kunnen gebruiken. Daar zetten we graag iets tegenover.  

Dit krijg je van ons

  • Een warm welkom, goede begeleiding en grote collegiale betrokkenheid.
  • Een traineeship waarbij je in twee jaar bij vier verschillende clusters aan de slag mag.
  • Een aanvangssalaris van € 2.865,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. (Schaal 9)
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto maandsalaris dat je kunt laten uitbetalen of waarmee je bijvoorbeeld extra vakantiedagen kunt kopen.
  • Een goed pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een ABP-pensioenregeling.
  • Werken waar je wilt met een telefoon en laptop van de gemeente en wanneer je wilt met
  • flexibele begin- en eindtijden.
  • Nog meer professionele groeimogelijkheden met onze opleidingsacademie Bouw aan Jezelf, loopbaancoaching en Het Goede Gesprek.
  • Werken aan je persoonlijke vitaliteit dankzij het MEERVitaal-programma en uiteenlopende activiteiten, zoals de maand van de vitaliteit, ondersteuning bij mantelzorg, workshops voor ouders met jonge kinderen en heel veel meer.
  • Deelname aan JAM, ons speciale ambtenaren netwerk met en voor alle nieuwe collega’s (jong én oud).

Dit zoeken we in jou

Je neemt initiatief en kan goed samenwerken. Daarbij heb je zelfkennis en ben je bereid om aan je eigen ontwikkeling te werken. Hierin sta je open voor feedback. Omdat je in twee jaar tijd voor verschillende clusters aan de slag gaat, is het belangrijk dat je in staat bent om de specifieke kennis je snel eigen te maken. Je hebt affiniteit met een bestuurlijke organisatie, waarin je voor jezelf kan opkomen, zonder de belangen van anderen uit het oog te verliezen.

Verder heb je:

  • Jouw WO-rechten diploma behaald
  • 0-2 jaar relevante werkervaring
  • Affiniteit met de Algemene wet bestuursrecht, de hoofdlijnen van het aanbestedingsrecht en interesse in de omgevingswet
  • Goede schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden

Herken jij je hierin? Dan maken we graag kennis met je

Stuur ons jouw pleidooi samen met je cv waarin jij ons overtuigt hoe jij het beste tot je recht komt en wat jou inspireert en motiveert voor dit traineeship. Doe dit uiterlijk 26 september 2022 via het sollicitatieformulier. Er zijn 5 traineeplekker beschikbaar.

Meer weten over deze vacature?

Neem contact op met Jet Feddema, HR Business Partner via 0628471606 / [email protected]. Of met Eveline van Vliet, Rechtspositioneel Beleidsadviseur HRM, via 06-13980313 / [email protected]. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Amber van Voorst, corporate recruiter, via 06-43196070/ [email protected].

Procedure

Op maandag 19 september aanstaande organiseren wij tussen 17.00 en 18.00 uur een speciale online Meet & Greet sessie voor belangstellenden in deze functie. We stellen ons daarin verder voor en beantwoorden graag al jullie vragen. Je kunt je hiervoor opgeven door een email te sturen aan: [email protected].

Na de sluitingsdatum volgt er een speciale selectie dag op vrijdag 7 oktober op ons gemeentekantoor. Van 09.00 tot 15.00 uur op locatie beukenhorst aan de Taurusavenue te Hoofddorp. Vervolgens vinden de gesprekken plaats op 14 oktober. De startdatum is 9 januari 2023.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

Management Traineeship

Landelijk
Bedrijf: PreZero
Bekijk deze vacature
Traineeship

Technisch Management Traineeship

Landelijk
Bedrijf: PreZero
Bekijk deze vacature

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Gemeente Haarlemmermeer

Amber van Voorst

Raadhuisplein 1
2132 TZ Hoofddorp
Nederland

06-43196070
[email protected]
https://www.werkenbijhaarlemmermeer.nl/

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden