1. Home
  2. Bedrijfspresentaties
  3. Werken bij Gasunie

Gasunie

Mijlpaal in je carrière!

Werken bij Gasunie

Gasunie is een Europees gasinfrastructuurbedrijf met een van de grootste grensoverschrijdende gastransportnetwerken in Europa. Dat bestaat ruim 15.000 kilometer transportleiding in Nederland en Noord-Duitsland en tientallen installaties. Je komt ons dus overal tegen. De paaltjes in het landschap markeren de ligging van onze leidingen. Achter deze paaltjes staat een team van professionals dat er dag in dag uit voor zorgt dat iedereen altijd over aardgas kan beschikken, de schoonste fossiele brandstof van dit moment. Ze markeren eveneens interessante carrièremogelijkheden voor degenen die aan de slag willen in de dynamische wereld van energie.

Wij streven naar de hoogste standaarden op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid, efficiëntie en duurzaamheid en we opereren omgevingsbewust. Onze circa 1.800 medewerkers werken vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland en Rusland.

Spil in de Noordwest-Europese gasrotonde
We beschikken over een technisch hoogwaardige gasinfrastructuur waarmee we de markt optimaal bedienen. De kwaliteit van deze infrastructuur, de strategische ligging en de vele aansluitingen op internationale gasstromen zorgen ervoor dat ons netwerk het hart vormt van wat de ‘gasrotonde’ van Noordwest-Europa wordt genoemd. Deze gasrotonde breiden we steeds verder uit. Daardoor zijn we er ook in de toekomst van verzekerd dat er voldoende gas naar en in Europa stroomt.


Uitdagende projecten

We zijn momenteel bezig met diverse economisch interessante en technisch uitdagende projecten. Zo bouwen we een ondergrondse gasopslagfaciliteit bij Zuidwending, nemen we deel aan de bouw van de eerste importterminal voor vloeibaar aardgas (LNG) op de Maasvlakte en participeren we in Nord Stream, een 1.200 kilometer lange leiding die wordt aangelegd van Rusland naar Duitsland. Verder zijn we actief betrokken bij duurzame ontwikkelingen. Het aanbod van duurzame energiebronnen zoals zon en wind is afhankelijk van het weer. Elektriciteitscentrales die op aardgas werken, zijn snel en gemakkelijk op en af te regelen en kunnen de schommelingen in het aanbod van zon en wind goed opvangen. Aardgas fungeert daarmee als facilitator van duurzame energiebronnen en vormt een stabiele en flexibel basis van een duurzame energievoorziening. Bovendien wordt door toevoeging van groen gas, zoals biogas, het aardgas zelf ook steeds duurzamer.
 

werken bij Gasunie

Contact

Gasunie

Afdeling Recruitment
recruiter

Postbus 19
9700 MA Groningen
Nederland

050-5212510

https://www.gasunie.nl

 

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden