1. Home
 2. Bedrijfspresentaties
 3. Werken bij DB Cargo Nederland

DB Cargo Nederland

Van o naar 100

Werken bij DB Cargo Nederland

DB Cargo Nederland is als onderdeel van het wereldwijde Deutsche Bahn en DB Cargo een grote en veelzijdige speler in de spoor logistiek in Nederland.

Wereldwijd hebben we elk jaar banen in meer dan 500 verschillende beroepen en meer dan 8.000 enthousiaste nieuwe medewerkers. Hiermee brengen we mensen en markten samen. Maar ook binnen onze Nederlandse organisatie kun je jouw carrière lanceren, transformeren en kun je excelleren.

Wij willen een positieve impact maken en willen als logistiek vervoerder over het spoor een bijdrage leveren aan een betere wereld. Bij alles wat we doen, denken we na over de gevolgen voor onze medewerkers, onze klanten en onze planeet.

Onze (nationale en internationale) treinen doen dagelijks de Nederlandse zeehavens aan, net als de daar aanwezige opslag- en verwerkingsbedrijven. Landinwaarts is DB Cargo iedere dag opnieuw te vinden bij bijna alle grote bedrijven en de belangrijkste industriële centra. Wij bieden onze klanten in Nederland direct toegang tot ons Europese DB Cargo spoornetwerk.

Wij vinden het we van groot belang dat al onze medewerkers  met plezier naar hun werk komen en uitgedaagd worden in waar ze goed in zijn. Daarom richten wij onze aandacht altijd op het bieden van uitdagend werk, training en ontwikkeling. Waarbij wij samen optrekken met ons hoofdkantoor van DB Cargo.

DB Cargo streeft er haar dienstverlening zoveel mogelijk op een duurzame wijze te leveren met energiezuinige elektrische locomotieven. Met onze klanten in de chemische industrie en bij de grote tankoverslagbedrijven werken wij intensief samen om het transport van gevaarlijke stoffen op een zo’n veilig mogelijke wijze uit te voeren.

Waarden als klantgerichtheid, rentabiliteit, vooruitgang, gemeenschappelijkheid en verantwoordelijkheid zijn de centrale elementen de manier waarop wij willen werken. Eerlijkheid en integriteit staat in de omgang met onze klanten, handelspartners en medewerkers op de eerste plaats.

Carrière pad

Welke toppers zoeken wij?
Een succesvol afgeronde Master opleiding is belangrijk, net als jouw cijferlijst. Maar we zijn ook op zoek naar wie jij bent en wat jouw ideeën zijn. Durf je kritische vragen te stellen? Weet je collega’s op een positieve manier mee te nemen in je verhaal en te overtuigen? Ben je oplossingsgericht en werk je graag naar een resultaat toe? Lever je graag een bijdrage in samenwerking met collega’s, dan zijn we op zoek naar jou.  

Trainee DB Cargo Nederland

Waarom kiezen voor DB Cargo Nederland?

 • Een uitstekende basis voor de start van jouw (Europese) carrière;
 • Mogelijkheden internationale werk ervaring op te doen.
 • Onze aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Onze opleidingsmogelijkheden;
 • Doorgroeimogelijkheden
 • Aantrekkelijke ontwikkelings- en carrièremogelijkheden;
 • Toegang tot een Europees en wereld wijd netwerk binnen Deutsche Bahn.

Primaire arbeidsvoorwaarden
De cao van DB Cargo Nederland biedt je een aantrekkelijk en concurrerend arbeidsvoorwaarden pakket.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

 • Aantrekkelijke ontwikkelings- en carrièremogelijkheden;
 • Deelname aan het spoorwegpensioenfonds;
 • Decemberuitkering en vakantiegeld.

Sollicitatieprocedure

Nadat je sollicitatie is binnen gekomen, beoordelen we of je binnen het profiel past wat we zoeken. Zien we mogelijkheden, dan zullen we je uitnodigen voor een online test en interviews met een collega van onze directie. Mocht je de online test en interviews positief afronden dan zal het afsluitende assessment op 2 juli 2019 in Mainz (op ons hoofdkantoor) plaatsvinden.

 

werken bij Deutsche Bahn Cargo Nederland

Contact

DB Cargo Nederland

Elisa de Kat
Professional Development Manager

Moreelsepark 1
3511 EP Utrecht
Nederland

030-2356109

DB Cargo Nederland N.V.

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden