Loading...

Bezig met laden...

Sales of Managementtraineeship bij Rotra Air & Ocean

Traineeship
Amsterdam, Rotterdam en Doesburg
Sluit: Geen sluitingsdatum (doorlopend)

Sales of Managementtraineeship bij Koninklijke Rotra

Digitaal expediteur en familiebedrijf

Word jij onze nieuwe trainee? Wil jij jezelf op meerdere vlakken ontwikkelen binnen een van de drie digitale expediteurs binnen Europa? Krijg je energie van werken binnen een internationale omgeving? Dan is dit jouw kans.

Rotra is een van de drie digitale expediteurs. Met onze transformatie van traditioneel naar digitaal expediteur hebben we ‘the best of both worlds’ bij elkaar gebracht: meer dan 110 jaar ervaring in transport samen met de nieuwste technologieën van de startups van nu. Met ons eigen ontworpen digitale platform, RotraNext, hebben we de gehele digitale keten gedigitaliseerd en voorzien we in efficiency, kosten- en tijdsbesparing en volledige transparantie. Verduurzaming is hierbij een speerpunt in onze businessstrategie. De strijd tegen klimaatverandering kan niet snel genoeg gaan; daarom kiezen wij voor 100% klimaatneutraliteit door te meten, reduceren en compenseren.

Wat houdt de functie in?

Vanuit Rotra bieden we een sales- of managementtraineeship aan. Na verschillende tests en gesprekken bepalen we gezamenlijk wat het beste bij je past. Hierna beginnen we met het opstellen van een POP (persoonlijk ontwikkelplan), waarin jouw persoonlijke doelen, bedrijfsdoelen en een planning worden vastgelegd. De traineeship wordt in meerdere blokken ingedeeld. Elk blok maak je kennis met een nieuwe afdeling, zodat je jezelf zo breed mogelijk ontwikkelt. Vanwege de specificiteit van onze branche leer je in de eerste periode de operatie en de basisprocessen kennen en begrijpen. Hierbij loop je een tijdje mee met het importteam en exportteam van Ocean en of Air.

Tijdens deze volledige periode (ca. 3 jaar) werk je aan de volgende punten: de toekomstige ontwikkelingen en doelen van de organisatie, het ontwikkelen van jouw management-, sales- en vakinhoudelijke skills. Hiernaast ga je bezig met het ontwikkelen van relevante competenties.

Tijdens elk blok krijg je een nieuwe mentor toegewezen. Hiernaast word je gedurende de volledige periode ondersteund door de HR-manager. Het doel na de traineeship is om door te groeien naar een hoge positie binnen de organisatie, zoals een management- of salesrol.

Wat vragen wij?

 • Afgeronde opleiding op HBO/WO-niveau, bij voorkeur logistiek/(technische) bedrijfskunde.
 • Goede contactuele eigenschappen.
 • Commitment aan Rotra.
 • Kennis van de Engelse taal in woord en geschrift en Duits is een pré.
 • Stressbestendig, geïnteresseerd, enthousiast en leergierig.
 • Analytisch inzicht.
 • Bereid zijn om in de buurt van de vestiging te gaan wonen.

Wat bieden wij je?

De Rotragroep biedt je de mogelijkheid om een carrière op te bouwen bij de top speler in de branche. Je gaat werken in een (internationale) omgeving die gericht is op groei. Je gaat werken met de modernste technieken en systemen met collega’s die jouw ambitie delen. Je krijgt alle ruimte om jouw talenten te ontwikkelen.

 • Marktconform salaris  
 • Flexibele werktijden start je dag tussen 08:00 en 09:00 en eindig tussen 16:30 / 18:00.
 • Werken in een gezellig, jong en ambitieus team. We werken hard om RotraNext te laten groeien maar onderling is er altijd een goede en informele werksfeer. Zo staan we voor elkaar klaar, helpen we elkaar waar nodig en doen we leuke dingen buiten het werk om.
 • Een Werken binnen een van onze moderne kantoren in Amsterdam, Rotterdam of Doesburg, die van alle gemakken zijn voorzien, zoals comfortabele werkplekken met sta-zit bureaus.
 • prettige en informele werksfeer binnen een dynamische organisatie.
 • Leuke extra’s zoals gratis fruit op kantoor, kerstpakketten, Paas- en kerstbrunches.
 • Regelmatig gezellige teambuildingsactiviteiten zoals voetbaltoernooien, Rotrafeesten en nog veel meer. Win jij de volgende reis naar Barcelona met onze quiz?

Waar ga je werken?

Als digitale expediteur geloven we in grenzeloze, efficiënte en eerlijke wereldhandel met gemak en gelijke toegankelijkheid van producten voor iedereen wereldwijd. Met ons krachtig platform rotraNext hebben we de volledige logistieke keten gedigitaliseerd en voorzien we in efficiency, substantiële kosten- en tijdsbesparing, volledige procescontrole en transparantie. Digitaal waar het kan, persoonlijk waar nodig.

Rotra is een scale up van meer dan 114 jaar oud. Met meerdere vestigingen in Nederland en België verzorgen we wereldwijde zee- en luchtvracht zendingen voor klanten en partners.

We beschikken als familiebedrijf over een duidelijke identiteit, welke zich laat kenmerken door passie en loyaliteit. Een cultuur van betrokkenheid en verantwoordelijkheid zit stevig verankerd in ons DNA. Met een kans gerichte blik om je heen kijken en nieuwe mogelijkheden zien. We stellen onszelf als doel iedere dag weer een beetje beter te worden: beter voor onze klanten en partners en een betere plek om te werken. Dit doen we samen, omdat we het samen beter weten dan alleen. En omdat het gewoon leuk is om het hoogst haalbare na te streven. We geloven daarbij in gewoon “doen”. Je idee is niets waard zonder uitvoering. De logistieke sector verandert continu. rotraNext loopt hierin voorop, dat vraagt flexibiliteit, maar het biedt vooral veel kansen.

Meer informatie en solliciteren?

Stuur je CV naar [email protected] of gebruik de onderstaande "solliciteer" knop. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Sjoerd Croes, Corporate Recruiter, via 06-45991379. We streven ernaar om binnen 5 dagen op je sollicitatie te reageren.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Rotra Air & Ocean

Sjoerd Croes
Recruiter

Kraakselaan 5
6981 HA Amsterdam, Rotterdam en Doesburg
Nederland

0645991379
[email protected]
https://rotra.eu/nl/

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden