Loading...

Bezig met laden...

Traineeship Publieke Sector bij RichtingZuid

Traineeship
Maastricht
Bedrijf: RichtingZuid
Sluit: 24-05-2021

Het is via deze pagina momenteel helaas niet mogelijk is om te reageren op de vacature. Op de hoogte blijven van de nieuwste carrierekansen? Meld je dan aan voor onze Jobagent-service! Bekijk hier de vacatures waarop je nu kunt solliciteren.

Traineeship RichtingZuid 2021-2023

Heb je hart voor de publieke sector, wil je jezelf ontwikkelen in het overheidsvak én ook groeien op persoonlijk vlak? Als trainee van RichtingZuid kun je jouw ambitie, initiatief en passie tot uiting brengen en jouw bijdrage leveren aan de samenleving van Limburg. Je kunt vanaf 26 april weer solliciteren op het traineeship!

Welke professional zoeken wij?

Voor het traineeprogramma dien je per 1 september 2021 een HBO/WO-diploma te hebben afgerond. Wij zijn zowel opzoek naar breed in te zetten professionals als ook naar meer specialistisch in te zetten professionals.

Als breed in te zetten professional zie je het als een uitdaging om 3 periodes van 8 maanden op diverse beleidsterreinen te kunnen worden ingezet, bijvoorbeeld: veiligheid, mobiliteit, economie, bedrijfsvoering, ruimtelijke ordening, strategie, welzijn, natuur en nog veel meer.

Als specialistisch in te zetten professional wil jij je kunnen doorontwikkelen in jouw vakgebied. Dit geldt als jij een achtergrond hebt in één van de volgende thema’s: Digitalisering, Juridische Zaken, Finance, of Energietransitie/Duurzaamheid. Je krijgt dan de mogelijkheid om gedurende 2 periodes van 8 maanden te werken aan een opdracht in jouw vakgebied om jezelf zo nog meer te specialiseren. Één periode van 8 maanden maak jij een uitstap naar een ander vakgebied. We verwachten dus nog steeds een ruime interesse om in aanraking te komen met velerlei overheidsvraagstukken.

Jouw profiel

 • Je hebt per 1 september 2021 een hbo-bachelor of wo-master diploma op zak en maximaal drie jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt passie voor de publieke sector en vindt het belangrijk om toegevoegde waarde te leveren aan de maatschappij, iets dat terug te zien is op jouw cv;
 • Je wilt jouw stempel drukken op de samenleving van Limburg en de uitdagingen waar onze provincie mee te maken heeft;
 • Je bent ruimdenkend, flexibel, ambitieus en initiatiefrijk;
 • Je bent een breed in te zetten professional óf je hebt vanuit je studieachtergrond een specialisatie in digitalisering, finance, juridische zaken of duurzaamheid;
 • Je bent nieuwsgierig, werkt graag in teamverband en neemt daarin vaak een verbindende rol op je;
 • Je bent leergierig, niet bang voor zelfreflectie en durft feedback te geven én te ontvangen;
 • Je bent enthousiast en hebt doorzettingsvermogen. Ook ben je niet bang om buiten het gebaande pad te treden.

Dit bieden wij

 • Op 1 september 2021 krijgen maximaal 20 talenten de kans om te starten met ons tweejarig traineeprogramma;
 • In drie opdrachten van acht maanden werk je aan verschillende opdrachten en doe je ervaring op als beleidsmedewerker, projectleider of adviseur;
 • Je volgt een intensief leer- en ontwikkelprogramma, met opleidingen en persoonlijke coaching;
 • Je krijgt een aanstelling voor de loop van je traineeship via DriessenHRM;
 • Je werkt 40 uur per week, waarbij je wekelijks 4 uur ADV opbouwt.
 • Je ontvangt een bruto maandsalaris van € 2.734,21. Bij goed functioneren ontvang je naar een jaar een salarisverhoging van maximaal 3%. Daarnaast ontvang je een vakantietoelage van 8% op jaarbasis.

Help je ons mee om Limburg sterker te maken? Solliciteer dan nu!

Solliciteren op ons traineeprogramma 2021-2023 kan van 23 april tot en met 23 mei 2021.  We vragen je om in je motivatie de volgende vragen te beantwoorden:

 • Wat is je persoonlijke ambitie als trainee?
 • Welke talenten denk je in te zetten als trainee?
 • Wat wil je leren als trainee?
 • Waaruit blijkt jouw maatschappelijke betrokkenheid?
 • Omschrijf de ideale maatschappelijke opgave, waar Limburg voor staat, waar jij je tanden in zou willen zetten als trainee bij RichtingZuid

We dagen je uit om je motivatie te ontwikkelen in de vorm van een pakkend beeld. Aan jou de keuze hoe je dit vormgeeft. Dit mag als filmpje (max 1,5 minuut), moodboard, mindmap, foto, prezi of iets compleet anders. Let wel op dat je bestand maximaal 2MB mag zijn!

Via onderstaande sollicitatiebutton kun je het online sollicitatieformulier invullen en verzenden.

Selectieprocedure

Solliciteren
Solliciteren voor het traineeship 2021-2023 kan vanaf maandag 26 april t/m maandag 24 mei 2021. Na jouw sollicitatie ontvang je een bevestiging per mail. Controleer dus goed of je e-mailadres correct is ingevuld.

Selectie met speeddates
Uiterlijk vrijdag 28 mei 2021 hoor je of je op basis van je cv en motivatie door bent naar de volgende ronde. Bij een positieve beoordeling ontvang je een uitnodiging voor de selectiedag op woensdag 9 juni, waar je uitgedaagd wordt om jezelf te presenteren tijdens verschillende speeddates.

Megaselectiedag
Als je ook de speeddates positief doorstaan hebt word je uitgenodigd voor de megaselectiedag op woensdag 16 juni 2021. Gedurende een dagdeel werk je met andere kandidaten aan groepsopdrachten én ga je inhoudelijk in gesprek met meerdere selecteurs.

Eindgesprek en aanname
Als laatste ronde volgt nog een eindgesprek met de projectleiding van RichtingZuid, deze gesprekken vinden plaats tussen 22 en 30 juni. Je hoort uiterlijk op 1 juli of je bent aangenomen als trainee!

Let op: De selectiedagen vinden plaats bij het gouvernement (Limburglaan 10, 6229 GA Maastricht). We treffen deze dagen natuurlijk de noodzakelijke maatregelen om de selectiedagen op een veilige manier te kunnen laten plaatsvinden. Indien je wordt uitgenodigd voor een van deze dagen volgen nadere instructies hierover via de mail.

Vragen over het traineeship?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Je kunt Jorine van der Steen bereiken op +31 (0)6 46 97 47 75

Je kunt Jop Reumkens bereiken op +31 (0)6 25 77 95 16

Liever jouw vraag via mail sturen? Dat kan naar: richtingzuid@prvlimburg.nl.

 

 

 

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

RichtingZuid

Jorine van der Steen
Recruiter

Limburglaan 10
6229 GA Maastricht

+31 (0)6 46 97 47 75
richtingzuid@prvlimburg.nl
www.richtingzuid.nl

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden