Loading...

Bezig met laden...

Young Professional Programme IT bij Rabobank

Traineeship
Utrecht
Bedrijf: Rabobank
Sluit: 14-09-2019

Het Young Professional Programme IT - voor ambitieuze IT-starters!

Stel je eens voor…

Stel je eens voor om in jouw werk de ruimte te hebben om te groeien en jezelf elke dag beter te leren kennen. Dat is precies wat de Rabobank jou als IT talent biedt. Door deel te nemen aan het Young Professional Programme IT, heb je de gelegenheid om jouw kennis van IT te verder ontwikkelen samen met jouw persoonlijke ontwikkeling. Daardoor ben je in staat beter te presteren en sneller stappen te zetten in jouw carrière, of dat nu in Nederland of mogelijk in het buitenland is.

Being an IT expert 

Tijdens het selectieproces kiezen wij samen de plek en de afdeling binnen IT die het beste past bij jouw competenties en verwachtingen. Ga je liever aan de slag met de Front-end van IT? Bijvoorbeeld met de Rabo Bankieren-app? Denk dan aan een functie als Business Analist. Dompel je jezelf liever onder in data? Dan start je als Data Scientist. Ook functies als Software Engineer of UX Designer zijn mogelijk. Als Young Professional heb je naast een manager, een buddy vanuit het team die jou de technische aspecten leert van jouw functie, om een echte expert te worden.

Professionele en persoonlijke ontwikkeling

Elke vrijdag, gedurende 18 maanden, krijgen jij en de andere Young Professionals diverse trainingen, zoals persoonlijke ontwikkeling. Je zult je samen met de anderen verdiepen in onder andere: communicatiestijlen,  overtuigen, beïnvloeding,  Lean Startup, Yellow Belt en Creative Thinking. Je zult ook in groepen werken met gezamenlijke challenges. Naast de trainingen en business cases zal de Talent Development Manager jou persoonlijk uitdagen in coachgesprekken. Een voorbeeld van een van onze eerdere business challenges: de ontwikkeling van HomeCatcher. Dit is een app waarmee klanten naar hun droomhuis kunnen swipen en ook meteen hypotheekadvies krijgen.

Met elkaar

Samenwerken is de manier waarop we werken. Ons team van Young Professionals binnen de digitale domeinen CIOO en Digital Transformation Office, ontwikkelen innovatieve oplossingen voor problemen van klanten in een flexibele werkomgeving. Met jou erbij staat de teller op tien Young Professionals, die elk een andere IT positie kiezen binnen Rabobank. Samen zijn jullie een mooie mix van verschillende achtergronden en persoonlijkheden, die van elkaar leren en elkaar uitdagen in de verschillende IT expertises.

Steef van den Brand, Talent Development Manager: ‘Tijdens het Young Professional Programme IT ligt de focus op het ontdekken van de krachten van de Young Professionals. En hoe deze ingezet kunnen worden, zodat zij de beste versie van zichzelf worden.’

Met jouw talenten

Als we vrienden vragen om jou in een paar steekwoorden te omschrijven, is het antwoord: klantgericht, communicatief ijzersterk, outgoing en analytisch. Voor deze vacature Young Professional Programme IT voeg je daar nog eens aan toe:

 • minimaal een afgeronde hbo-opleiding. Heb je een IT- of andere bèta-opleiding gevolgd? Dat is mooi meegenomen. Toch vinden we het nóg belangrijker dat je kunt laten zien dat je affiniteit hebt met IT of digitaal. Bijvoorbeeld omdat een stukje programmeren onderdeel was van je studie en je dit zo interessant vond dat je er thuis ook regelmatig mee bezig bent. We zijn benieuwd naar jouw verhaal;
 • nul à twee jaar werkervaring in een IT-gerelateerde functie. Denk aan Business Analist, UX Engineer of Software Engineer;
 • professionele beheersing van de Engelse taal. Vanwege de verschillende achtergronden van de Young Professionals en de medewerkers binnen Rabobank, is het Young Professional Programme IT volledig in het Engels.

Bij de Rabobank

Dat de Rabobank een financiële dienstverlener is voor 8,5 miljoen klanten in 40 landen, wist je vast al. Weet je ook dat we met elkaar werken aan een betere wereld? Dit doen we op 101 manieren zoals:

 • Met de ambitie Banking for Food, financieren en steunen we boeren in opkomende landen, zodat zij op een meer duurzame manier kunnen produceren en wij bijdragen aan de optimalisatie van de voedselketen.
 • Rabobank is al sinds 2007 klimaatneutraal. We zetten ons elke dag in om een duurzamere leefomgeving te creëren. We stimuleren collega’s met het openbaar vervoer naar kantoor te komen en gebruiken groene energie.

Wil jij dit ook?

De beste versie van jezelf worden? Wij helpen je er graag bij door jouw ontwikkeling centraal te stellen en te investeren in een omgeving waarin je blijft leren. We geven je de ruimte om te innoveren en ondernemen. Zo bieden we je volop groeikansen en helpen je verwachtingen te overtreffen en het goede buitengewoon goed te doen, zodat je kan groeien als professional

Bovenop het programma kan je bij ons (o.b.v. een 40-urige werkweek) ook rekenen op:

 • een brutomaandsalaris van € 3.000,-;
 • een dertiende maand en vakantiegeld;
 • een Employee Benefit Budget (8% van je maandinkomen). Hoe jij dit budget inzet, is aan jou. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra vakantiedagen of een extra storting in je pensioen;
 • een persoonlijk budget, dat je kunt besteden aan activiteiten gericht op jouw ontwikkeling en loopbaan;
 • flexibiliteit in werktijden en locatieonafhankelijk werken;
 • 100% vergoeding van woon- werkverkeer als je met ov reist! Toch met auto of motor? Kies dan voor een woon- werkverkeervergoeding;
 • een pensioenregeling waar je zelf maar 5% aan bijdraagt.

Laten we kennismaken

Ben jij hem/haar? Onze nieuwe collega die de Rabobank wil versterken als Young Professional Programme IT? En zo het verschil wil maken voor jezelf, onze klanten én de maatschappij? We ontvangen graag jouw sollicitatie op deze vacature in Utrecht.

Handig om te weten:

 • Het programma start op twee momenten, namelijk in april en oktober. Je kunt wel eerder beginnen in je functie, dus je kunt het hele jaar door solliciteren.
 • Magalie Carlucci, Recruiter, beantwoordt met plezier vragen over de sollicitatieprocedure via Magalie.Carlucci@rabobank.nl, 06 12 82 07 87.
 • Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screeningprocedures die binnen de Rabobank gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij de Rabobank te verrichten.
 • Voor deze vacature maakt een individueel assessment deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Jouw privacy is belangrijk voor ons. Mocht je hier meer over willen weten, klik dan op deze link.
 • Iedereen is anders en juist de verschillen in mensen helpen ons een nog betere bank te zijn. Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent.

 

Medewerkers aan het woord
Wouter Arnoldy - Oud-trainee bij de Rabobank
Kaman Cheng - Oud-trainee bij de Rabobank

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Rabobank

Magalie Carlucci
Afdeling Recruitment

Croeselaan 18
3500 HG Utrecht

06- 22 14 25 62
magalie.carlucci@rabobank.nl
https://rabobank.jobs/nl/

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden