Loading...

Bezig met laden...

Strategisch Trainee Team Alkmaar bij Gemeente Alkmaar

Traineeship
Alkmaar
Sluit: 15-06-2023

Het is via deze pagina momenteel helaas niet mogelijk is om te reageren op de vacature. Op de hoogte blijven van de nieuwste carrierekansen? Meld je dan aan voor onze Jobagent-service! Bekijk hier de vacatures waarop je nu kunt solliciteren.

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

MKW Traineeprogramma bij middelgrote en kleine woningcorporaties

Diverse locaties
Bedrijf: MKW platform voor middelgrote en kleine woningcorporaties
Bekijk deze vacature
Traineeship

Mastership Data & Samenleving

Divers
Bedrijf: Newpublic
Bekijk deze vacature

Strategisch Trainee Team Alkmaar

Jij bent de toekomst. Jij maakt de toekomst. Jij beïnvloedt de toekomst. Word Strategisch Trainee bij de gemeente Alkmaar!

Jezelf ontwikkelen tot strateeg

In dit leerwerktraject biedt de gemeente Alkmaar jou alle handvatten om te groeien tot strategisch adviseur of programmamanager. Met intensieve begeleiding, uitdagende opdrachten én een uitgebreid aanbod aan trainingen verbreden we jouw blik. We dagen je uit om te ervaren en te proberen. We geven je vertrouwen en verantwoordelijkheid. We leren je omgaan met teleurstellingen én genieten van kleine en grote successen.

Jouw blik verbreedt zich van;

 • organisatie naar bestuur;
 • taakgericht naar procesgericht werken;
 • concreet naar strategisch;
 • korte termijn naar lange termijn;
 • theorie naar praktijk.

Je gaat aan de slag met organisatie brede opdrachten die verschillende domeinen raken. Na het succesvol volgen van het traject ben je dan ook een breed inzetbare, strategisch denker. Een echte aanwinst voor ons team! Met al jouw verkregen inzichten breng jij onze organisatie verder.

Hoge ambitie, ontwikkelings- en resultaatgericht, durf

Het traineeship is bedoeld voor mensen die nog lang niet uitgeleerd zijn! Voor het traject dat je gaat volgen, heb je HBO of universitair werk- en denkniveau nodig. In welke richting maakt ons niets uit.

Je beschikt over;

 • durf! Jij bent resultaatgericht en durft de randen/risico’s op te zoeken om tot resultaat te komen;
 • een hoge intrinsieke motivatie. Je wilt een betekenisvolle baan, bent steeds bezig met jouw eigen ontwikkeling en pakt daarin jouw eigen verantwoordelijkheid;
 • het vermogen om overzicht te houden. Je ziet de gevolgen van verschillende keuzes in en kijkt vooruit. Zo breng jij projecten planmatig tot een succes!

Vrijheid, afwisseling, groei, verbinding - een goed en duidelijk vooruitzicht

Werken bij de gemeente Alkmaar is vernieuwend en uitdagend. Met behulp van ons eigen opleidingsportaal ontwikkel je jezelf. Je doet betekenisvol en afwisselend werk. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en wordt gestimuleerd in het ‘gewoon doen!’. Daarnaast kom je in een team van betrokken collega’s en deel je jouw werkweek met het plaats- en tijd onafhankelijk werken zelf in.

In dit leerwerktraject kan je de volgende voorwaarden verwachten;

 • talentontwikkeling. We kijken naar jouw kwaliteiten, persoonlijkheid en drive en zetten hier op in. We kijken welke trainingen passend zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling en bieden maatwerk;
 • een goed startsalaris en een 36-urige werkweek;
 • drie tijdelijke contracten gedurende drie jaar. Onze doelstelling en ambitie is om jou te binden aan onze organisatie. Natuurlijk verwachten we van jou een hoge inzet. Hoe dat zit, lees je hieronder:

Onbevooroordeeld, mensgericht, uniek – zo selecteren wij

De gemeente Alkmaar beschikt over verschillende selectie – instrumenten. Speciaal op maat gemaakt voor trainees. We vinden het belangrijk om jou als mens te leren kennen en om onbevooroordeeld te selecteren. We maken onder andere gebruik van doe- en dilemmakamers waarin we zien hoe jij écht in verschillende situaties handelt. We nemen de tijd om te reflecteren en vragen daarbij ook jouw input. Net als tijdens het traineeship zelf, vind je tijdens de selectie een mix tussen groeps- en individuele opdrachten. De selectie zal bestaan uit een aantal selectiedagen waarbij deze instrumenten worden ingezet. Dit vraagt dus inzet van de kandidaten en de gemeente. 

Hebben we met jou de juiste match in handen? Dan ziet het traject er als volgt uit:

Het eerste contract: looptijd 7 maanden
In deze periode leer je onze organisatie en het gemeentelijke werkveld écht kennen. Je draait mee met de uitvoerende teams, ziet hoe informatiestromen lopen en werkt aan korte opdrachten met snelle doorlooptijden. Aan het einde van deze periode willen we zien dat je in staat bent analyses te schrijven. Je observeert, verwoord en geeft kritisch opbouwende feedback.

Het tweede contract: looptijd 1.5 jaar
We nemen je mee in het opgavegericht werken. In deze periode volg je onder andere een erkende training in project- en programmatisch werken. Opdrachten hebben een langere doorlooptijd en bevatten een financieel en/of politiek component. Wie weet evalueer je de organisatie van de noodopvang van Oekraïense vluchtelingen óf maak je een maatwerkplan voor een betere telefonische bereikbaarheid. Aan het einde van deze periode zien we dat jij in staat bent om processen goed te doorlopen. Je werkt vanuit gestelde kaders uit bijvoorbeeld de organisatiekoers, het coalitieprogramma of bestaand beleid. Je weet in- en externe hulpbronnen in te zetten en toont openheid én zelfreflectie tijdens gesprekken.

Het laatste contract: looptijd tot en met 3 jaar en verder
Inmiddels heb je opdrachten vervuld binnen alle verschillende domeinen. Opdrachten die je in deze periode uitvoert hebben een groot bestuurlijk component. Je coördineert (deel)projecten, stuurt projectteams of pakt een strategisch vraagstuk aan. Je werkt zelfstandig en hebt daarbij achtervang van een ervaren collega. Na deze periode willen we van jou zien dat je gevraagd en ongevraagd advies geeft. Binnen de gestelde kaders, geef jij jouw eigen draai aan projecten.

Daarna;

Je hebt 3 jaar kunnen snuffelen aan verschillende domeinen. Onze doelstelling en ambitie is om jou te binden aan onze organisatie. Waar je uiteindelijk in de organisatie terecht komt is op basis van jouw kwaliteiten én de match met bijpassend werk. We blijven steeds met elkaar in gesprek en kijken wat nodig is om nóg verder te komen.

Kortom: Een veelzijdig programma, veel leermomenten en de kans om jezelf te bewijzen! We kijken ernaar uit je te ontmoeten en vertellen je graag meer in levende lijve!

Wij kijken ernaar uit om met elkaar aan de slag te gaan! Jij ook? Solliciteer uiterlijk 15 juni!

Vergelijkbare vacatures

Traineeship

Traineeship Nuclear Technology

Petten
Bedrijf: NRG
Bekijk deze vacature
Traineeship

Traineeship Test & Quality Consultant

De Meern
Bedrijf: Superp
Bekijk deze vacature

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Gemeente Alkmaar

Raven in den Bosch
Adviseur Werving & Selectie

Mallegatsplein 10
1815AG Alkmaar
Nederland

0641312517
[email protected]
https://www.werkenbij.alkmaar.nl/

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden