Loading...

Bezig met laden...

 Traineeship IT Consultancy bij Centric

Traineeship
Gouda
Bedrijf: Centric
Sluit: 18-08-2022

Centric Traineeship IT Consultancy

Zet de volgende stap in jouw IT-carrière met het Next Generation Traineeship!

Ben jij net afgestudeerd of pas begonnen met werken en op zoek naar de ultieme uitdaging? Dan is dit traineeship bij Centric wat voor jou! Jouw IT-loopbaan start bij Centric met vooral leren en ontdekken. In drie periodes van acht maanden werk je in verschillende teams. Je gaat uitdagende projecten aan bij top-opdrachtgevers in de publieke sector en je volgt trainingen in onder andere Litouwen en Roemenië. Tijdens dit traineeship ontdek jij welke expertise het beste bij jou past!

In het kort: Het IT Traineeship van Centric is een tweejarig programma dat speciaal is ontwikkeld om talenten op te leiden tot ervaren IT-consultants. Het traineeship is toegespitst op het ontdekken van je skills, waarbij veel ruimte is voor persoonlijke groei. Samen met collega-trainees volg je een trainingsprogramma. Tijdens het traineeship leer je vooral ‘on the job’, om zo ervaring op te doen. Je werkt binnen diverse afdelingen in verschillende functies. Je houdt je bezig met uiteenlopende werkzaamheden: van het implementeren van nieuwe systemen, tot het optimaliseren van processen en het voeren van klantgesprekken. Je wordt gecoacht en begeleid door een interne mentor. Samen met je mentor ga je opzoek naar je kwaliteiten om zo je richting te bepalen.

Jaar 1: Ontdekken, ontwikkelen en netwerken
In je eerste weken ontmoet je de andere trainees en de programmamanager van het traineeship. Je programmamanager helpt jou met het bepalen van je wensen en kwaliteiten. Jullie leren elkaar en Centric beter kennen. In de eerste weken krijg je een stoomcursus over onze Centric-applicaties. Na drie weken training ben je klaar voor het echte werk en ga je aan de slag bij een opdrachtgever.

Een paar voorbeelden van opdrachten:

 • Je gaat aan de slag als data-analist bij een van de G4-steden
 • IT-consultant voor Centric Persoonsinformatievoorziening
 • Je werkt met Low code software aan apps die snel en flexibel te gebruiken zijn

Elke vrijdag kom je samen met de andere trainees bij elkaar om (externe) trainingen te volgen en om te werken aan groepsopdrachten: je produceert werkende apps, werkt met kunstmatige intelligentie en gaat hiervoor in gesprek met je opdrachtgevers. Hierdoor bouw je connecties op en leer je meer over jezelf. Ook zullen jullie reizen naar ons kantoor in Roemenië om daar trainingen te volgen.

In dat eerste jaar leer je de basics van consultancy en van IT. Je zult merken dat je grote stappen neemt en dat gaat niet zonder slag of stoot. Maar het resultaat gaat er zijn: je leert, ontdekt en bouwt je netwerk op!

Jaar 2: Praktijk en eindverantwoordelijk
Je mag jezelf nu Junior IT Consultant noemen! In deze functie ga je dieper het IT-vak in. Je vergroot je kennis, ontwikkelt je verder en scherpt je vaardigheden aan. Ook dit jaar ben jij de regisseur van jouw carrière en bepaal je je eigen richting. Zie jij zelf uitdagende kansen die klantwaarde bieden in deze periode? Fantastisch! Dan omarmen we die met jou.

Je komt opnieuw elke vrijdag samen met de andere trainees, maar de opdrachten zijn uitdagender. In dit jaar reizen jullie af naar ons kantoor in Litouwen, om daar alles over data te leren. Daarnaast ga je aan de slag bij twee verschillende klanten. Aan het eind van het traineeship kijk je waar jouw kwaliteiten liggen en in welke functie je zou willen doorgroeien.

 Het traineeship gaat van start op 1 september 2022 in Gouda.

Wat jij meebrengt

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding (IT/Technology of Business)
 • Je hebt affiniteit met IT, technologie en data (en je kunt voorbeelden geven waaruit dat blijkt)
 • Soms is de werkdruk hoog en loopt het niet helemaal zoals gepland. Jij wacht dan niet af, neemt initiatief en durft je uit te spreken over een goede oplossingsrichting.
 • Je kijkt ernaar uit om voor onze klanten aan de slag te gaan.
 • Je hebt een gezonde ambitie om je te ontwikkelen.

Waar jij op kunt rekenen

 • Een stevig opleidingstraject waarin je de belangrijkste certificaten op IT- en consultancygebied behaald. Ook het bezoeken van (internationale) seminars behoort tot de mogelijkheden
 • Een bruto maandsalaris van € 2600,- op basis van 40 uur
 • Een leaseauto waarmee je natuurlijk ook privé mag rijden
 • 26 vakantiedagen 
 • Smart working! Dus een gezonde balans tussen thuiswerken en op locatie
 • Uitdagende opdrachten bij top-opdrachtgevers
 • Diverse leuke activiteiten buiten het werk om
 • Centric stimuleert ondernemerschap. Heb jij een idee? Wij luisteren!

De unit waar jij komt te werken

Van een nieuw paspoort tot geboorteaangifte, bijna alles wat je als burger met de overheid regelt verloopt via de oplossingen van Centric. Centric is al jarenlang een stabiele partner voor de lokale overheid. Onze gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en ervaring met specifieke brancheprocessen, zorgen ervoor dat overheden zich op hun kerntaken kunnen richten. Samen met onze klanten creëren we duurzame oplossingen die bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen.

Meer weten?

Wil je meer weten? Bijvoorbeeld over de arbeidsvoorwaarden, opleidingsmogelijkheden of reistijden? Neem dan contact op met Corriëtte de Wilde via 06-12678135.

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Centric

Corriëtte de Wilde
Recruiter

Antwerpseweg 8
2803 PB Gouda
Nederland

06-12678135
https://careers.centric.eu/nl/

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden