1. Home
  2. Bedrijfspresentaties
  3. Werken bij Openbaar Ministerie

Openbaar Ministerie

Rechtvaardigheid is een kernwaarde van onze rechtsstaat

Werken bij het Openbaar Ministerie

OMDAT je vindt dat misdaad aangepakt moet worden en dat onze rechtsstaat beschermd moet worden.
OMDAT je elke dag ervaart hoe betekenisvol dat werk is. Dat je echt verschil kunt maken voor daders, slachtoffers en de maatschappij. 
OMDAT je niet schrikt van spanning of hectiek in je werk.
OMDAT collega’s veel voor elkaar over hebben, we ons werk écht samen doen en met respect voor ieders vakmanschap en perspectief.  

Daarom werk jij bij het OM.

Opkomen voor de samenleving 

Het Openbaar Ministerie is als enige instantie bevoegd om mensen voor de strafrechter te brengen. We komen in actie als het strafrecht moet ingrijpen en zorgen dat strafbare feiten worden opgespoord en vervolgd. Dat doen we in nauwe samenwerking met partners als de politie, andere opsporingsdiensten, gemeenten of hulpverleners en met een open blik naar de maatschappij. 

Maak impact bij het OM 

Ons werk is dynamisch en veeleisend. Elke dag is anders, afwisselend, onverwacht en soms ronduit spannend. Het geeft voldoening als een dader een passende straf krijgt, zeker na een langdurig of ingewikkeld onderzoek. Emoties zijn nooit ver weg als je met een slachtoffer praat en we zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid. Ons werk heeft impact. Wij komen op voor de samenleving. Jij ook?

Verschillende perspectieven zijn belangrijk 

Om strafbare feiten op te sporen en te vervolgen zijn mensen nodig met diverse achtergronden, opleidingen en ervaring. Van vmbo tot wo, van jurist tot ICT’er en van starter tot geroutineerd expert. Allerlei verschillende mensen die twee zaken met elkaar gemeen hebben: ze zijn trots op hun belangrijke maatschappelijke opdracht en ze begrijpen dat ze elkaar nodig hebben om te werken aan een rechtvaardige samenleving. Binnen onze organisatie vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en kan meedoen. Ongeacht geslacht, seksuele identiteit, geloofsovertuiging, beperking, persoonlijke bijzonderheden of wat dan ook.

Werken bij het Openbaar Ministerie
Traineeships

Contact

Openbaar Ministerie

W & S Team

Prins Clauslaan 16
2595 AJ Den Haag
Nederland



https://werkenbijhetom.nl/

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden