Loading...

Bezig met laden...

Traineeship bij Drechtsteden

Traineeship
Dordrecht
Bedrijf: Drechtsteden
Sluit: 12-07-2020

Het is via deze pagina momenteel helaas niet mogelijk is om te reageren op de vacature. Op de hoogte blijven van de nieuwste carrierekansen? Meld je dan aan voor onze Jobagent-service! Bekijk hier de vacatures waarop je nu kunt solliciteren.

Traineeship Drechtsteden

36 uur | Regio Drechtsteden

Heb jij er weleens bij stilgestaan dat je bij de lokale overheid kunt bijdragen aan een betere wereld?  Vanaf dag 1 maak jij impact op het leven van burgers en de samenleving van de toekomst. De kansen en uitdagingen liggen in het vinden van een goede balans tussen de politieke agenda, de wensen van de samenleving en de rol van de gemeenschappelijke regeling Drechtsteden hierin. Jij draagt bij dankzij jouw kennis van trends en een frisse kijk op zaken.

De komende periode gaan diverse organisaties binnen de regio Drechtsteden in totaal zo’n 15 trainees werven. Denk aan organisaties als gemeenten Dordrecht, Papendrecht en Sliedrecht, maar ook organisaties als Bureau Drechtsteden, Ingenieursbureau Drechtsteden, Servicecentrum Drechtsteden en de Sociale Dienst Drechtsteden.

Als trainee volg jij een opleidings- en ontwikkeltraject met de andere trainees, doe je kennis en werkervaring op binnen de Drechtsteden en creëer je een relevant netwerk. In een opzet met individuele projecten op lokaal niveau en projecten in teamverband op regionaal niveau, leer je jezelf én de Drechtsteden door en door kennen. In anderhalf jaar tijd ontdek je wat werken bij de lokale overheid inhoudt en welke impact je hebt als uniek regionaal samenwerkingsverband op de regio.

Wat ga je doen?

Jij zorgt er samen met ons voor dat de regio Drechtsteden groeit. Onze regio is vooruitstrevend en wij zoeken jouw bijdrage aan het realiseren van onze grote ambities. Dit biedt jou de ruimte om aan verschillende (regionale) projecten mee te werken. Met nieuwe collega's en met andere trainees. Dat doe je op basis van jouw kennis, ervaring en de ontwikkeling die wij jou bieden. Er is ruimte voor verandering, ruimte die jij met beide handen aangrijpt. Met jouw ideeën wordt echt wat gedaan en jouw mening en kennis worden serieus genomen.

Als gedreven professional, ga jij vanuit jouw eigenzinnigheid en nieuwsgierigheid steeds op zoek naar 'praktische' antwoorden op alledaagse vraagstukken vanuit de inwoners, ondernemers en de regionale samenwerking. Actuele thema's zijn de anderhalvemetersamenleving, omgevingswetgeving, participatie, ontwikkeling van de regio, duurzaamheid, ondernemersklimaat en zorg. Daarnaast:

 • Krijg je één of meer rollen, zoals adviseur, projectmedewerker of –leider.
 • Werk je nauw samen met trainees en collega's van de andere organisatie aan verschillende activiteiten om complexe strategische programma's en projecten te realiseren;
 • Speel je in op ontwikkelingen.

Maar…. De Regio Drechtsteden wil ook van jou leren!
Jouw aanstekelijke energie en ondernemende instelling zorgen voor de verbinding met de samenleving. In projectvorm zoek je naar antwoorden voor maatschappelijke vraagstukken en met jouw open blik kom je tot verfrissende oplossingen. In alle situaties is de inwoner/belanghebbende het vertrek- én het eindpunt. Je wordt gefaciliteerd door ervaren collega's en je draait mee in verschillende functies. Zo leer je de gemeentelijke organisatie van binnen en buiten kennen.

Wat neem je mee?

Jij bent die ondernemende pas afgestudeerde professional die initiatieven neemt en niet bang is om fouten te maken. Je weet van aanpakken en hebt affiniteit met het werken in een maatschappelijke omgeving. Je werkt graag samen met een team in een organisatie die vooruit wil. Verder:

 • Heb je een afgeronde hbo-/wo-opleiding en niet langer dan twee jaar geleden afgestudeerd. Overtuig ons waarom jouw opleiding van toegevoegde waarde is.
 • Heb je lef om dingen anders aan te pakken dan standaard.
 • Ben je enorm ambitieus, een echte 'doener' en je houdt wel van een uitdaging.
 • Heb je interesse in werken voor de publieke zaak en geef je om je medemens. Je kan je goed verplaatsen in een ander.
 • Vertaal je ingewikkelde verbanden en ontwikkelingen in slimme en duurzame oplossingen.
 • Neem je graag je verantwoordelijkheid, durf je jezelf te zijn en sta je voor je mening.

Je weet de juiste mensen te verbinden om samen de gewenste doelen te realiseren en kunt daarnaast zowel goed zelfstandig werken als goed in teamverband werken. Je bent in staat om te schakelen op verschillende niveaus.

Waar kom je te werken?

De regio Drechtsteden is gelegen in Zuid-Holland Zuid en heeft ruim 289.000 inwoners. Een dynamische omgeving waar land en water, industrie en buitenleven, mobiliteit en ontwikkeling elkaar raken. Binnen deze regio werken de zeven Drechtstedengemeenten en drie samenwerkingsverbanden (Omgevingsdienst, Dienst Gezondheid en Jeugd en GR Drechtsteden, met als dochters o.m. de Sociale Dienst en het Servicecentrum Drechtsteden) intensief samen. De gemeenten opereren dicht op de burger en worden op deze wijze met interessante lokale uitdagingen geconfronteerd.

De samenwerkingsverbanden werken namens de gemeenten in heel de Drechtsteden en daarbuiten en houden zich regionaal bezig op het gebied van veiligheid, sociaal domein, duurzaamheid en gezondheid.

Wat bieden we jou?

Binnen het traineeship doorloop je een opleiding- en ontwikkelingstraject wat onder andere bestaat uit persoonlijke begeleiding, diverse trainingen gericht op het ontwikkelen van je competenties. Wij bieden jou een grote diversiteit in werkzaamheden en projecten, vrijheid en zelfstandigheid en uiteraard mooie arbeidsvoorwaarden:

 • Een aanstelling vanaf 1 oktober a.s. van anderhalf jaar voor 36 uur per week.
 • Een startsalaris van € 2.729,- (schaal 9, car/uwo, peildatum 01-07-2020) op fulltime basis.
 • Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% van je bruto jaarsalaris, wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of de aanschaf van een nieuwe fiets.
 • Flexwerken en eigen tijden inplannen.
 • Devices die je voor je werk nodig hebt.
 • Opname in het ABP-pensioenfonds.

Solliciteren of meer weten?

Kom jij bij ons traineenetwerk en draag je jouw steentje bij aan de uitbreiding en ontwikkeling van de Drechtsteden?

Het traineeship start 1 oktober 2020 met een tweedaagse introductie. Solliciteer vandaag nog via onderstaande knop. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling Recruitment via 078-7708030.

Indeling traineeplek

Op de selectiedag op 20 augustus van 09.30 uur tot ca. 14.30 uur is er de gelegenheid de verschillende deelnemende organisaties te leren kennen. Afgevaardigden hiervan presenteren kort hun organisatie en behoeften. Als trainee krijg je ook de kans jezelf te presenteren en kennis te maken met de organisaties tijdens de speeddates.

Kijk voor meer informatie op de website: https://www.werkenbijdrechtsteden.nl/traineeprogramma2020

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Trefwoorden: trainee, traineeship, Dordrecht, Zuid-Holland, Drechtsteden, HBO, WO, starter, publieke sector, fulltime, gemeente

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Drechtsteden

Afdeling HR

Noordendijk 250
3311 RR Dordrecht

(078) 770 8030
werving@drechtsteden.nl
https://www.werkenbijdrechtsteden.nl/traineeship

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden