Foto Marlies v1
Marlies Wardenier
Recruitment Manager

Hi! Ik ben Marlies, 27 jaar en woon in Amsterdam. Tijdens mijn studie HRM in Groningen heb ik stage gelopen bij een detacheringsbureau. Hier had ik het ontzettend naar mijn zin omdat het een hele leerzame en afwisselende stage was en ik al vrij snel gesprekken met potentiële kandidaten mocht voeren. Het werk als Recruiter sprak mij erg aan, om die reden ben ik na mijn studie op zoek gegaan naar een baan binnen dit vakgebied. Ik heb bij verschillende bedrijven ervaring opgedaan. Sinds december 2018 ben ik werkzaam bij Working Talent als Recruitment Manager waar ik verantwoordelijk ben voor de instroom van trainees in onze IT-traineeships. In mijn vrije tijd mag ik graag sporten, nieuwe recepten uitproberen in de keuken, borrelen met vrienden en familie, een lekkere strandwandeling maken of een serie op Netflix kijken. 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Mijn werkdag start altijd met een overleg met mijn recruitment collega’s. Nu wij thuis werken, is deze meeting digitaal. Dat was in het begin even wennen, maar inmiddels hebben wij onze draai gevonden. Tijdens dit overleg bespreken wij o.a. de binnengekomen sollicitaties, de kandidaten die wij in procedure hebben en gesprekken die op de planning staan.

Na dit overleg beantwoord ik mijn mail en berichten op LinkedIn. En hoe mijn werkdag er daarna uit ziet, verschilt per dag. Het klinkt cliché, maar geen dag is hetzelfde! Wel zijn er een aantal taken die (bijna) elke dag terugkomen. De focus van mijn werk ligt op het vinden en binden van de juiste kandidaten voor onze IT-traineeships. Daarvoor bel ik sollicitaties na, maar besteed ik ook veel tijd aan het searchen naar geschikte kandidaten op LinkedIn. Verder voer ik veel sollicitatiegesprekken, bespreek ik assessments, houd ik de vacatures op de diverse kanalen up to date en beantwoord ik vragen over onze traineeships die via de mail of de telefoon binnenkomen. Naast deze terugkerende taken, zijn er ook mogelijkheden om diverse projecten op te pakken. Zo houd ik mij o.a. bezig met de content voor onze social media kanalen en het inrichten van het recruitmentproces in ons CRM syteem.

Wat maakt het vak van Recruiter zo leuk?
Het leukste aan het vak van Recruiter is natuurlijk wanneer een kandidaat succesvol in ons traineeship gaat starten. Het is gaaf om iemand te kunnen helpen met de eerste stappen van zijn of haar IT-carrière. Daarnaast is het werk als Recruiter erg afwisselend. Elk contact en elk gesprek is anders en dat zorgt ervoor dat het nooit saai is.

Waarom zou je iemand aanraden om bij Working Talent te komen werken?
Er heerst bij Working Talent een open, informele sfeer. Er wordt hard gewerkt, maar ook hard gelachen. We doen het echt samen; van backoffice tot directeur, iedereen doet even hard z’n best. Fouten maken mag, want daar leren we alleen maar van. En aan het einde van de werkdag zorgen wij dat iedere klant en iedere (potentiële) medewerker op de juiste manier hebben kunnen helpen.

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden

 

Working Talent

Recruitment Consultant
Kuiperbergweg 50
1011 AG Amsterdam
Nederland