PBLQ

Verbinders in de Informatiesamenleving

Werken bij PBLQ

PBLQ is een adviesbureau dat zich richt op verandervraagstukken in de informatiesamenleving. In rap tempo transformeert Nederland naar een digitale informatiesamenleving waarin de overheid een cruciale rol speelt. Wij zijn specialist in het oplossen van verandervraagstukken waarbij de focus ligt op informatiemanagement in het publieke domein. Wij helpen onze opdrachtgevers met advies, traineeships en opleidingen.

Jonge Informatieprofessional word je bij PBLQ!

Ons advanced traineeship biedt een solide theoretische en praktische basis voor een bijzondere carrière op het gebied van informatiemanagement binnen het publieke domein. 

Twee jaar werken aan jezelf!

Als jonge informatieprofessional ben je vaak de intermediair en verbinder. Je rol is altijd op het snijvlak van beleid, ICT en uitvoering. Je werkt bijvoorbeeld als projectsecretaris bij een uitvoeringsorganisatie als het UWV, als beleidsmedewerker IV bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, of als adviseur in het programmateam van een gemeente. In korte tijd ontwikkel je jezelf, doe je veel praktijkervaring op en rond je ook nog een master af!

Het advanced traineeship geeft je carrière een solide boost, omdat je de verbinder bent tussen ICT, beleid en bestuur. En daar is steeds meer vraag naar.

Uniek aan ons traineeship is de verbinding met de masteropleiding Public Information Management in samenwerking met de Erasmus Universiteit. De combinatie van praktijk en (wetenschappelijke) kennis maakt je een betere adviseur. De master geeft verdieping aan je opdrachten. De laatste ontwikkelingen en kennis van het vakgebied deel je weer met het veld. Opdrachtgevers waarderen deze onderlinge kruisbestuiving. En een extra MSc is natuurlijk goed voor je verdere loopbaan.

Netwerk

Behalve de kennis van de opleiding en de werkervaring uit de opdrachten biedt het advanced traineeship je nog een grote toegevoegde waarde: een enorm netwerk binnen de publieke sector. Met meer dan 200 alumni, een groot netwerk aan opdrachtgevers en toegang tot het brede netwerk van alle PBLQ'ers zul je je hele leven lang plezier hebben van de contacten die je tijdens het advanced traineeship legt.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden en denk je dat ons advanced traineeship bij je past? Neem dan contact op. We vertellen je graag hoe onze selectieprocedure eruit ziet.

Benieuwd hoe je opdrachten er als trainee uitzien? Lees hiernaast de ervaringen bij medewerkers aan het woord.

 

werken bij PBLQ

Contact

PBLQ

Carlijne van den Burg
Talentmanager Advanced Traineeship

Muzenstraat 120
2511 WB Den Haag
Nederland

070 3763636

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden