ING

Geef je talent de ruimte

Wil jij ook impact hebben op de bank van de toekomst? How will you change banking?

ING Bank is een wereldwijde financiële instelling met een sterke Europese basis gericht op het leveren van bankdiensten. Door onze kennis en ervaring, toewijding om uitstekende diensten te verlenen en wereldwijde activiteiten kunnen wij voldoen aan de wensen van een brede klantengroep. Deze bestaat uit particulieren, gezinnen, kleine bedrijven, grote ondernemingen, instellingen en overheden. Onze klanten staan centraal bij alles wat wij doen. Onze meer dan 52.000 medewerkers bieden diensten op het gebied van particulier en zakelijk bankieren aan klanten in meer dan 40 landen.

Onderscheidende klantervaring: ons vertrekpunt

De strategie van ING Bank is erop gericht om een onderscheidende klantervaring te realiseren, door onze organisatie te vereenvoudigen en te stroomlijnen, door te blijven streven naar operationeel uitstekende prestaties, door de prestatiecultuur binnen ons bedrijf te verbeteren en onze kredietverleningscapaciteit te vergroten. We willen voor meer klanten de primaire bank worden, door ons aandeel in particuliere betaalrekeningen te vergroten en met kernproducten zoals kredietverlening en transactiediensten binnen Wholesale Banking. Marktleiders zijn onze bedrijfsonderdelen in de Benelux, waar we leidende posities innemen in zowel retail- als zakelijk bankieren.

ING gelooft dat mensen die hun eigen toekomst en van hun naasten willen verbeteren zorgen voor duurzame vooruitgang. Wij willen mensen en organisaties in staat stellen om hun eigen ideeën voor een betere toekomst te realiseren, hoe groot of klein deze ook zijn.

Ons doel is: Mensen in staat stellen zowel zakelijk als privé steeds een stap voorop te lopen.

Een traineeship bij ING: alle ruimte voor jouw talent

Denk je na over een traineeship? ING geeft veelbelovende WO-afgestudeerden de kans om hun talent volop te benutten binnen een traineeship bij de bank: het ING International Talent Programme (IITP). Tijdens het traineeship, dat vier jaar duurt, geef je jouw carrière helemaal zelf vorm. Maar je bent niet alleen. Wij zorgen voor een omgeving waarin jij de kans krijgt om je capaciteiten te ontdekken en te ontwikkelen. We bieden je de faciliteiten die je nodig hebt om uit te blinken. Je krijgt de kans om een tijd in het buitenland te werken. Je zult veel leren, veel zien en veel ontdekken. Over je vakgebied, over de bank en over de financiële dienstverlening. Maar bovenal leer je heel veel over jezelf. Want jouw ontwikkeling staat centraal binnen ING’s traineeship.

Als trainee bij ING kun je direct impact hebben op de financiële toekomst van onze klanten. Bekijk de ervaringen van onze trainees en lees de ervaringen van trainees Diede, Max en Kees. Heb jij ook een vernieuwende kijk op bankieren?

How will you change banking?

Het traineeship duurt vier jaar, ongeacht voor welke richting je kiest. Er zijn er 7:

 • Retail Banking
 • Wholesale Banking
 • Finance
 • Risk Management
 • Information Technology
 • Human Resources
 • Operation & Change

Selectieprocedure

Je solliciteert voor de richting van jouw keuze: de richting die het beste bij je past. Maak je keuze weloverwogen, want de inhoud van het programma en de projecten waaraan je gaat werken tijdens je traineeship zijn specifiek afgestemd op dit vakgebied. Dat geldt ook voor een deel van de trainingen en opleidingen die je zult volgen. Het Campus Recruitment team helpt je graag bij het maken van je keuze.

De selectieprocedure ziet er als volgt uit:

 • Stap 1: Beoordeling van je curriculum vitae, motivatiebrief en cijferlijst
 • Stap 2: Online ING Culture test
 • Stap 3: Online Assessment
 • Stap 4: HR Interview
 • Stap 5: Board Panel

Wie zoeken we?

Getalenteerde WO master studenten die geïnteresseerd zijn om het verschil te maken in de financiële dienstverlening. We zijn op zoek naar klantgerichte en resultaatgedreven kandidaten die al actief bezig zijn geweest met hun eigen ontwikkeling. Studieachtergrond is slechts een van de zaken waar we naar kijken. Het ING traineeship geeft je een goede basis voor de toekomst. Wil je meer weten welke impact jij kunt maken? Ontdek alles over het ING International Talent Programme.

Interesse in de verhalen van onze trainees? Volg ze in hun eigen blogs

Werken bij ING

Contact

ING

Afdeling Recruitment

Bijlmerdreef 24
1102 CT Amsterdam
NederlandNieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden