Loading...

Bezig met laden...

Software Testing traineeship bij Working Talent

Traineeship
Landelijk
Sluit: Geen sluitingsdatum (doorlopend)

Software Testing traineeship

Het testen en controleren van (nieuwe) software speelt een belangrijke rol binnen organisaties. Bij het ontwikkelen van software is het namelijk belangrijk om zowel technische als functionele aspecten te testen en te controleren of de software aan de gestelde eisen voldoet. Ben jij kwaliteitsgericht, communicatief en analytisch? Lijkt het jou leuk om de fijne kneepjes van het software testing vak te leren met de mogelijkheid om je ook op persoonlijk vlak te ontwikkelen? Dan is ons Software Testing traineeship misschien wel iets voor jou!

Hoe ziet het traineeship eruit?

Je start het traineeship met een intensief IT bootcamp van acht weken. Het IT bootcamp wordt in een hybride vorm gegeven: deels op een centrale locatie in Nederland en deels via online thuisonderwijs. In het eerste deel van het bootcamp ga je gedurende drie weken aan de slag met fundamentele IT onderwerpen zoals Agile & Scrum, networking, architectuur, security, modelleren, coderen, databases en cloud. Tijdens het tweede deel van het bootcamp, dat vijf weken duurt, ga jij je verder specialiseren in de richting van Software Testing. Je leert meer over TMap, ISTQB, SQL en toolings als Selenium en Cucumber.

Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal, daarom volg je soft skills trainingen in onder andere mentale weerbaarheid, communicatie, feedback, samenwerken en beïnvloeden. Heb je het bootcamp doorlopen? Tijd voor het echte werk: aan de slag! Onze opdrachtgevers zijn verspreid over heel Nederland en variëren van mkb tot de top 200-bedrijven zoals Ahold Delhaize, PostNL, VDL, NN, Achmea, Alliander, Ordina, CJIB, Belastingdienst, UMC Utrecht en Erasmus MC. Samen gaan wij op zoek naar een interessante organisatie bij jou in de regio. Wij creëren de kansen, jij kiest de opdrachtgever die het beste bij jou past. Je stroomt in als trainee en wordt vanaf dag één begeleid door teamleden, collega’s en Working Talent. Het uitgangspunt is dat je na 16 maanden in dienst treedt bij jouw opdrachtgever.

Wat ga je doen als Software Tester?

Als Software Tester controleer je of de (nieuwe) software aan de gestelde eisen van het ontwerp en ontwikkeling voldoet. Als tester test je de software zowel technisch als functioneel en speel je een belangrijke rol bij de ontwikkeling van software. Je stelt testplannen op en schrijft en voert geautomatiseerde testscripts uit. Denk hierbij aan functionele acceptatietests, gebruikersacceptatietests of prestatietests van niet-functionele zaken zoals de schaalbaarheid of het uithoudingsvermogen. Je rapporteert de resultaten en voorziet de organisatie van advies. Je werkt samen met developers, engineers en ondersteunende teams om onder andere effectieve strategieën en controleplannen voor het testen te ontwikkelen.

Dit vragen wij van jou

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding (een IT- of Business studie is een pre)
 • Je bent initiatiefrijk, communicatief vaardig, analytisch en flexibel ingesteld
 • Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift

Wat bieden wij jou?

 • Jij staat bij ons centraal en krijgt dan ook volop de aandacht die jij verdient. Working Talent kenmerkt zich door een persoonsgerichte benadering. Én wat nog meer?
 • Een traineeship van 1,5 jaar met een contract voor onbepaalde tijd
 • Diverse erkende certificaten en gedurende het hele traineeship toegang tot een digitale leeromgeving
 • Verschillende terugkomdagen waarop je samen met jouw mede-trainees uit het IT bootcamp werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling
 • De mogelijkheid om vrijwillig deel te nemen aan Tech Boosters en Talent Boosters: trainingen waarin jij werkt aan jouw technische of interpersoonlijke skills
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: 25 vakantiedagen, 8,33% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding en een pensioenopbouw

Money talk

 • Je krijgt vanaf dag één van het IT bootcamp betaald
 • Vanaf de start bij één van onze opdrachtgevers is jouw salaris minimaal € 3250 per maand (inclusief vakantiegeld)
 • Na 16 maanden is het de intentie dat je in dienst treedt bij jouw opdrachtgever en ontvang je nóg een goede upgrade in salaris

Startdatums

Elke eerste maandag van de maand gaat er een klas van start, met uitzondering van feestdagen. De eerstvolgende startdatums zijn:

2 oktober
6 november
4 december
8 januari
5 februari

Solliciteren

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie!

Medewerkers aan het woord
Foto Tristan
Tristan Romijn - Data Engineer trainee
Jasper Staal – Junior Data Analist bij Working Talent
Jasper Staal - Data Analytics trainee
Stefan Poot – Junior Adviseur Cybersecurity bij Working Talent
Stefan Poot - Information Security trainee
Tara - Business Intelligence trainee bij Working Talent
Tara Butter - Business Intelligence trainee
Foto Marlies v1
Marlies Wardenier - Recruitment Manager

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Working Talent

Lokke Boomsma
Recruitment Consultant

Kuiperbergweg 50
1101 AG Landelijk
Nederland

+31 6 27 18 21 39
[email protected]
www.workingtalent.nl
Stuur een WhatsApp bericht

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden