Loading...

Bezig met laden...

Advanced Traineeship / Jonge Informatieprofessional bij PBLQ

Traineeship
Den Haag
Bedrijf: PBLQ
Sluit: Geen sluitingsdatum (doorlopend)

Advanced Traineeship / Jonge Informatieprofessional PBLQ

Wij zoeken vijftien Jonge Informatieprofessionals met twee jaar (relevante) werkervaring voor ons Advanced Traineeship. 

Ben jij een afgestudeerde academicus met minimaal twee jaar werkervaring en vind jij vraagstukken rondom privacy, datalekken en informatievraagstukken in de publieke sector interessant? Ben jij ook op zoek naar een uitdaging op persoonlijk vlak én ben jij geïnteresseerd in de combinatie werken en opleiding? Dan hebben wij een uitdagend traineeship gespecialiseerd in informatiemanagement voor jou!

We zijn een adviesorganisatie voor verandervraagstukken in de informatiesamenleving. Wij willen bijdragen aan een slimme en robuuste informatiesamenleving waarin overheid, burgers en bedrijven veilig informatie uitwisselen. Je komt in dienst als jonge informatieprofessional. In die rol leer je onder andere hoe complexe organisaties en informatiseringsprojecten gemanaged kunnen worden. We hebben een groot netwerk binnen het (semi)-publieke domein waardoor je een unieke kans krijgt om in contact te komen met mooie opdrachtgevers.

Hoe ziet het Advanced Traineeship eruit?

 • Gedurende twee jaar werk je in periodes van zes tot acht maanden vier dagen per week bij verschillende (publieke en semipublieke) opdrachtgevers. Denk aan ministeries, gemeenten en uitvoeringsorganisaties tot onderwijs- en zorginstellingen;
 • Bij deze opdrachten ga je aan de slag als projectmedewerker, adviseur, projectleider of onderzoeker;
 • Je leert hoe complexe organisaties en informatiseringsprojecten gemanaged kunnen worden. Bij ons doe je vaardigheden en kennis op over de ingrijpende veranderingen die grote ICT-projecten met zich meebrengen;
 • Daarnaast volg je één dag in de week de Master of Public Information Management (MPIM). Deze NVAO geaccrediteerde Masteropleiding is verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam;
 • Naast het werken en de opleiding volg je een stevig persoonlijk ontwikkeltraject bestaande uit competentiedagen, mentoring en intervisie.

Wie ben jij?

Je hoeft niet per se een achtergrond in IT te hebben om bij ons te starten, maar we willen wel graag weten waarom jij affiniteit hebt met informatiemanagement en het werken in de publieke sector. De lichtingen die je voorgingen bestaan uit een mengelmoes van opleidingsachtergronden, variërend van juristen, bedrijfskundigen, bestuurskundigen, historici en psychologen.

Waar selecteren wij op?

 • Je hebt een afgeronde academische master;
 • Je hebt minimaal twee jaar werkervaring;
 • Je hebt affiniteit met de publieke sector;
 • Je hebt affiniteit met ICT, nieuwe technologieën en organisatieveranderingen

Wat bieden wij jou als jonge informatieprofessional?

 • Werken op het snijvlak van ICT, management en overheid;
 • Ambitieuze, groeiende & jonge collega’s met dezelfde ambitie en visie;
 • Een masteropleiding aan de Erasmus Universiteit;
 • Uiteraard goede arbeidsvoorwaarden, naast het basissalaris en de masteropleiding die wij voor jou betalen, ontvang je een telefoonvergoeding, NS businesscard, vakantiegeld, leuke borrels en uitjes, een giga netwerk binnen de publieke sector en een enthousiaste groep om twee jaar intensief mee op te trekken.

Procedure

Bij een positieve beoordeling van je motivatiebrief en CV, word je uitgenodigd om een assessment te maken (capaciteitentest en persoonlijkheidsvragenlijst). Bij het behalen van het assessment nodigen we je uit voor één van onze selectiedagen. 

Heb je interesse?

Ben jij ook toe aan de volgende stap in je carrière? Word dan jonge informatieprofessional bij PBLQ!

Medewerkers aan het woord
Keoma Jacobs-Moed PBLQ
De waan/zin van de transparante overheid
Laura Weijenberg PBLQ
Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.
Ester de Jong
Geboeid en gedreven voor maatschappelijke doelstellingen
Charlotte Hazewinkel
De volgende stap maken bij PBLQ
Anne Graas
Pak je kansen bij PBLQ!

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

PBLQ

Jet van Gaalen
Talentmanager

Muzenstraat 120
2511 WB Den Haag

j.van.gaalen@pblq.nl
https://www.pblq.nl/over-pblq/werken-bij-pblq

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden