Loading...

Bezig met laden...

Duaal leertraject hbo ICT (regulier en versneld) bij Belastingdienst

Traineeship
Utrecht
Sluit: 23-05-2023

Wil jij jouw hbo-diploma halen en meteen in de praktijk toepassen wat je leert? In dit hbo ICT duale leertraject haal je jouw hbo-diploma terwijl je werkt. En omdat wij jouw studie betalen, bouw je geen studieschuld op! Je bent vanaf het eerste moment belangrijk voor Nederland, omdat technologie nu én in de toekomst heel erg belangrijk is voor de Belastingdienst.

Dit doe je bij de Belastingdienst

Binnen het reguliere traject maak je na een halfjaar de keuze voor een specialisatie: software engineering of system engineering. Neem je deel aan het versnelde traject dan specialiseer je je in software engineering. Na ongeveer 3,5 jaar ben jij de trotse bezitter van een hbo-diploma van een NVAO geaccrediteerde hbo ICT-opleiding. 

Naast je opleiding werk je in de IT-organisatie van de Belastingdienst. Je gaat in een scrum-team aan de slag met gave IT-projecten. Samen met bevlogen IT-collega’s van verschillende niveaus en leeftijden werk je aan hetzelfde doel: mooie producten opleveren. 

Ben jij klaar om je kennis in de praktijk te brengen, een goed salaris te verdienen én je hbo-diploma te behalen? Meld je dan snel aan. Het traject start 28 augustus 2023 en er is maar een beperkt aantal plekken. 

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Bart? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Dat kan. We organiseren een live Q&A op:
•   donderdag 23 februari (online) om 17:00 uur 
•   donderdag 23 maart (online) om 17:00 uur 
•   donderdag 13 april(op locatie) om 17:00 uur 
•   donderdag 11 mei (online) om 17:00 uur. 
Klik op de datum om je hiervoor in te schrijven. 

Heb je inhoudelijke vragen? Neem contact op met onze HR-adviseur Lia. Heb je vragen over het proces? Neem dan contact op met onze recruiter Dyona.

 

Een bijzondere baan, omdat...

 • je werken en leren combineert en wat je geleerd hebt meteen toepast 
 • de producten waar jij aan meewerkt belangrijk zijn voor de financiële gezondheid van Nederland 
 • technologie een grote rol speelt binnen de Belastingdienst. Ook na je opleiding krijg je daarom volop de kans om te blijven groeien, op persoonlijk én professioneel gebied

 

Wanneer past deze baan bij je?

Afhankelijk van jouw vooropleiding en achtergrond kun je je aanmelden voor het reguliere duale traject óf het versnelde duale traject. Kijk hieronder voor welk traject jij geschikt bent.

Regulier duaal:

 • Je hebt kortgeleden (of verwacht dit studiejaar 2022-2023) je havo- of vwo-diploma met profiel natuur en techniek, natuur en gezondheid of economie en maatschappij behaald. Of een mbo-4-diploma in een ICT-richting. 
 • Je vindt IT erg leuk. Dat blijkt bijvoorbeeld uit IT-projecten of opdrachten die je hebt uitgevoerd voor je school of als hobby en kunt dit aantonen in je motivatiebrief.

Versneld duaal:

 • Je bent kortgeleden gestart met een hbo- of wo-opleiding in een technische richting (zoals informatica, informatiekunde, kunstmatige intelligentie of wiskunde) en geeft de voorkeur aan leren en werken tegelijk.
 • Je hebt minimaal 45 studiepunten of je behaalt deze punten in het studiejaar 2022-2023. Geef het aantal behaalde studiepunten aan in je motivatiebrief.
 • Je vindt IT erg leuk. Dat blijkt bijvoorbeeld uit IT-projecten of opdrachten die je hebt uitgevoerd voor werk, school of hobby.

 

Jouw competenties

 • analyseren
 • samenwerken
 • resultaatgerichtheid
 • plannen en organiseren
 • zelfontwikkeling  
Medewerkers aan het woord
Lars, student duaal accountancy
De vrijheid is groot en de werkzaamheden zijn breed bij de Belastingdienst.
Nordin, tax talent trainee
Er is hier écht tijd voor inhoud en ontwikkeling, dat sprak me enorm aan.
Thamar Peters, tax talent trainee Belastingdienst
Mijn verleden als topsporter komt me hier goed van pas
Arnold controlemedewerker belastingdienst
Ik krijg hier volop de mogelijkheden om naast mijn werk te studeren

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden