Loading...

Bezig met laden...

Traineeship bij Vitens

Traineeship
Zwolle
Bedrijf: Vitens
Sluit: 24-05-2020

Het is via deze pagina momenteel helaas niet mogelijk is om te reageren op de vacature. Op de hoogte blijven van de nieuwste carrierekansen? Meld je dan aan voor onze Jobagent-service! Bekijk hier de vacatures waarop je nu kunt solliciteren.

Vitens traineeship 2020

Ben jij op zoek naar dé kickstart van je carrière? Pak jij de kans om te ontdekken waar je écht goed in bent? En wil je een bijdrage leveren aan een essentieel product dat van levensbelang is voor meer dan 5 miljoen mensen in Nederland? Solliciteer nu voor het Vitens traineeship 2020!

Een uniek traineeship!

Wat ons traineeship uniek maakt? Je kan geheel je eigen traineeship vormgeven naar jouw behoefte en wensen om te ontdekken waar jouw kracht, energie en unieke bijdrage zit. Tegelijkertijd lever je een bijdrage aan een essentieel product voor onze maatschappij: drinkwater. Ook is er ruime aandacht voor persoonlijke ontwikkeling die aansluit bij jóuw behoefte, interessante nevenactiviteiten, professionele begeleiding én de mogelijkheid voor een opdracht van 3 maanden in het buitenland (bijvoorbeeld Kenia, Bangladesh, Bolivia, Filipijnen)! 75% tot 100% van onze trainees blijft na hun traineeship bij Vitens werken, omdat er mooie uitdagingen zijn en we een fantastisch bedrijf hebben; daar zijn we trots op!

In vogelvlucht

In dit traineeship combineer je zowel inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling door te werken aan diverse individuele en groepsopdrachten, opleidingen (intern en extern), coaching en intervisie.

Tijdens de eerste periode van je traineeship leer je het bedrijf al goed kennen: je loopt bijvoorbeeld mee met monteurs, leert managers kennen en neemt een kijkje bij de klantenservice. Ook werk je samen met de andere trainees aan een opdracht van de directie. Daarna begin je met je eerste opdracht. Je zoekt zelf een opdracht bij een afdeling, in een rol die jij wilt ontdekken. Hierbij kun je denken aan een rol als projectmanager of teammanager van een groep monteurs. Wil je meer de diepte in, dan kun je een business case over een technisch vraagstuk opstellen, potentiële grondwatervervuiling analyseren, of zelfs een simulatiemodel maken van een waterzuiveringsinstallatie. Meer voorbeelden van opdrachten die (oud)trainees hebben gedaan, kun je hier vinden. Je kunt ervoor kiezen om volledig uit je comfortzone te stappen om te ontdekken waar je grenzen liggen, of om je meer te specialiseren in een bepaalde rol. Naast je opdrachten volg je een traject voor persoonlijke ontwikkeling bij een extern gespecialiseerd bedrijf. Ook volg je intervisie, heb je een tweedejaars trainee als buddy en kun je terecht bij je coach; één van de afdelingsmanagers.

Kortom: door uitdagende en afwisselende opdrachten en professionele begeleiding zorgen wij ervoor dat je het maximale uit je traineeship kunt halen! Wil je meer weten over de tijdlijn van het traineeship? Kijk dan hier.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar maatschappelijk betrokken (bijna) afgestudeerde hbo’ers of wo’ers met affiniteit voor water, techniek en/of de omgeving. Je durft verantwoordelijkheid te nemen en bent communicatief sterk. Tijdens het traineeship krijg je veel vrijheid en heb je te maken met de gehele organisatie, van directie tot monteurs. We verwachten dat jij je onafhankelijk en gemakkelijk beweegt binnen deze context en een proactieve, leergierige houding hebt. Ook heb je:

 • Maximaal twee jaar fulltime werkervaring;
 • Aantoonbare nevenactiviteiten naast je studie;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wat bieden wij jou?

Samen kijken we naar jouw kracht om van daaruit jouw verdere ontwikkeling binnen Vitens vorm te geven. Dit kan zowel in de richting van (project-, proces-, team-) management als de rol van (technisch) specialist. Jij zoekt zelf de uitdagende opdrachten die je helpen bij deze keuze. Daarbij is het een mogelijkheid om tijdens het traineeship maximaal drie maanden met VEI naar het buitenland te gaan. VEI is een samenwerkingsonderneming van verschillende Nederlandse waterbedrijven, die lokale waterbedrijven in ontwikkelingsgebieden ondersteunt.

Je krijgt een tijdelijke aanstelling van 2 keer 1 jaar op basis van een 40-urige werkweek. Als trainee bij Vitens ontvang je € 2.827, - bruto per maand (excl. Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget van ruim 22%) op basis van een fulltime dienstverband. Verder bieden we je veel flexibiliteit in zowel werktijden, werkplek, mobiliteit als secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook krijg je krijgt een laptop en een smartphone tot je beschikking en de mogelijkheid tot een bedrijfsauto of mobiliteitsbudget. Meer informatie over ons totaal aan arbeidsvoorwaarden vind je hier.

Solliciteren

Net zo enthousiast over het traineeship geworden als wij dat zijn? We zien je sollicitatie graag tegemoet! Solliciteer uiterlijk zondag 24 mei 2020 door een e-mail te sturen naar traineeship@vitens.nl met daarin het volgende als bijlage:

 • Je CV
 • Je motivatie in de vorm van een PowerPointpresentatie (maximaal 10 slides), waarin je in ieder geval het volgende toelicht:
 • Wie ben jij en wat typeert jou?
 • In welke werkomgeving kom jij het beste tot je recht?
 • Waarom wil je voor Vitens werken?
 • Wat draag je bij aan de (toekomstige) uitdagingen van Vitens?
 • Wat moeten we echt van je weten?
 • Het staat je verder vrij om je eigen invulling eraan te geven

Naar aanleiding van de aanmeldingen, nodigen we maximaal 35 kandidaten uit voor de selectiedag op vrijdag 5 juni op onze productielocatie Soestduinen. Op deze dag maak je kennis met de organisatie en ga je samen met andere kandidaten aan de slag met een casus. Op basis van deze dag besluiten we of je wordt uitgenodigd voor een vervolggesprek. De selectieprocedure ronden we begin juni af. Als je de selectieperiode succesvol hebt doorlopen, dan ga je in september echt aan de slag als nieuwe trainee!

Heb je interesse in het traineeship, maar wil je nog meer weten voordat je solliciteert? Kom dan op 21 april of 8 mei naar de Meet&Greet! Tijdens de online presentaties kom je alles te weten over Vitens en het traineeship en er zijn veel (oud) trainees aanwezig om al je vragen aan te stellen. Je kunt je aanmelden door je cv te mailen naar traineeship@vitens.nl.

Meer informatie over de sollicitatieprocedure vind je hier.

Contact

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Caroline Roos (Coördinator Traineeship) via 06-13638266 of via traineeship@vitens.nl.

Over Vitens

Vitens is met ruim 5,7 miljoen klanten het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Omdat we geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Medewerkers aan het woord
Vitens trainee Jorrit Remmers
Je staat vanaf dag één midden in de organisatie.
Vitens Trainee Jochem Waterval
Je wordt gesteund door de hele organisatie. En daardoor worden je ook kansen gegund.
Vitens Trainee Giulietta
Het voelt goed dat ik me breed kan inzetten binnen het traineeship.
oud Vitens trainee Marten Huttem
Ik heb voor m’n gevoel al heel veel verschillende dingen gedaan.
Denise van Vliet - Trainee Vitens
Je hoeft van tevoren helemaal niet precies te weten welke weg je in wilt slaan.

Word gevonden door werkgevers

Cv uploadenUpload je CV!

Dagelijks zijn topwerkgevers op zoek naar kandidaten op TraineeshipPlaza. Upload nu gratis jouw informatie en zorg dat ze je kunnen vinden!

Upload jouw informatie

Contact

Vitens

Caroline Roos
Coordinator Traineeship

Postbus 1205
8001 BE Zwolle

06-13638266
traineeship@vitens.nl
http://www.vitens.nl/

Bekijk organisatieprofiel

Nieuwe vacatures via de mail?

Meld je aan op onze jobagent!

Aanmelden